PeristeriNews.gr
Οικονομία

ΤτΕ: Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική


Την Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική θα παραδώσει σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Την Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική θα παραδώσει σήμερα στις 11.00 το πρωί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Έκθεση εξετάζει την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής και της προόδου των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Η διοίκηση της ΤτΕ εκτιμά ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία αφορά στο «στοίχημα της ανταγωνιστικότητας» από το οποίο θα κριθεί και η ανάκαμψη της οικονομίας.

Ωστόσο για φέτος η ΤτΕ προβλέπει ότι θα συνεχιστεί η συρρίκνωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας, με μικρότερη ένταση σε σχέση με πέρυσι.

Επίσης, προβλέπει ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος τουλάχιστον κατά 3%, ενώ δεν αποκλείει η μείωση τελικώς να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη.

Στο μέτωπο της δημοσιονομικής προσαρμογής, η ΤτΕ συστήνει να συνεχιστεί η προσπάθεια δίνοντας μεγαλύτερη όμως έμφαση στο σκέλος των δαπανών.

Η Έκθεση θα υπογραμμίζει την ανάγκη να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των δημόσιων δαπανών και να καταργηθούν οι φορείς του Δημοσίου των οποίων η λειτουργία δεν κρίνεται αναγκαία.

Ταυτόχρονα επισημαίνεται η ανάγκη να προχωρήσει η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ και ο έλεγχος των οικονομικών τους στοιχείων.

Παράλληλα, η ΤτΕ θα καλέσει την Κυβέρνηση να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο σκέλος της ανάπτυξης επισπεύδοντας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment