PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Τσιπ τεχνητής νοημοσύνης από την Intel


H Intel αποκάλυψε την Τρίτη έναν νέο επεξεργαστή, ο οποίος είναι ο πρώτος της με τεχνητή νοημοσύνη και είναι σχεδιασμένος για χρήση σε μεγάλα υπολογιστικά κέντρα.

Όπως αναφέρει το Reuters, το τσιπ αναπτύχθηκε στις εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξής της στη Χάιφα του Ισραήλ και είναι γνωστό ως Nervana NNP-I ή Springhill. Βασίζεται σε έναν επεξεργαστή Ice Lake 10 νανομέτρων, ο οποίος θα του επιτρέπει να ανταποκρίνεται σε μεγάλο φόρτο εργασίας χρησιμοποιώντας ελάχιστες ποσότητες ενέργειας, σύμφωνα με την Intel- η οποία ανέφερε ότι το Facebook έχει ήδη αρχίσει τη χρήση του.

Όπως επισήμανε η εταιρεία, το πρώτο της προϊόν τεχνητής νοημοσύνης έρχεται αφού επένδυσε σε ισραηλινές startups τεχνητής νοημοσύνης, περιλαμβανομένων των Habana Labs και NeuroBlade.

«Για να φτάσουμε σε μια μελλοντική κατάσταση με “ΑΙ παντού” πρέπει να τα βγάζουμε πέρα με μεγάλες ποσότητες δεδομένων και να εξασφαλίζουμε πως οι οργανισμοί θα είναι εξοπλισμένοι με αυτά που χρειάζονται για να κάνουν αποτελεσματική χρήση των δεδομένων και να τα επεξεργάζονται εκεί όπου αυτά συλλέγονται» είπε ο Ναβίν Ράο, general manager του τμήματος προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας. «Οι υπολογιστές αυτοί πρέπει να επιταχυνθούν για πολύπλοκες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment