PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τσεχία: Έξι νεκροί από πυροβολισμούς σε νοσοκομείο, νεκρός ο δράστης


Έξι νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης σε νοσοκομείο στην πόλη Οστράβα, στη βορειοανατολική Οστράβα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Νωρίτερα, οι αρχές έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς και δύο τραυματίες.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών είχε κάνει λόγο για πυροβολισμούς σε νοσοκομείο με πολλούς νεκρούς.

Σύμφωνα με αναφορές, ο ένοπλος άνοιξε πυρ στην τραυματολογική κλινική. Ολόκληρο το νοσοκομείο έχουν εκκενωθεί, ενώ έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Γιατρός εντός του νοσοκομείου δήλωσε στην ιστοσελίδα Aktualne ότι το μέλη του προσωπικού έχει κλειδωθεί σε διάδρομο και αναμένει να περάσει ο κίνδυνος.

Σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, ο δράστης φοράει κόκκινο μπουφάν. Φωτογραφία έχουν δώσει στη δημοσιότητα και οι αρχές, στην προσπάθεια να εντοπιστεί και να συλληφθεί το ταχύτερο δυνατόν.

Το νοσοκομείο βρίσκεται περίπου 300 χλμ. ανατολικά της Πράγας. Στις επιχειρήσεις της αστυνομίας συμμετέχει επίσης ένα ελικόπτερο.

Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στο νοσοκομείο

Νεκρός είναι σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης της επίθεσης στο νοσοκομείο, στην πόλη Οστράβα, στη βορειοανατολική Τσεχία, ο οποίος άνοιξε το πρωί πυρ και σκότωσε έξι άνθρωπους.

Η αστυνομία ανακοίνωσε στο Twitter ότι ένας άνδρας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι μέσα σε αυτοκίνητο. «Η αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο, ακούστηκε πυροβολισμός από εκείνο το σημείο. Βρισκόμαστε στο στάδιο ταυτοποίησης του άνδρα που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι πριν από την ανάληψη δράσης από την αστυνομία», ανακοίνωσε η αστυνομία στο Twitter.

Nωρίτερα, οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ένας ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε έξι ανθρώπους σε αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τους πυροβολσιμούς και ένας πέθανε στο χειρουργείο. Δύο ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά κανένας εκ των θυμάτων δεν είναι γιατρός.

Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση στην Τσεχία από το 2015, όταν ένοπλος είχε σκοτώσει οκτώ ανθρώπους μέσα σε ένα εστιατόριο του Ουχέρσκι Μπροντ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα για πυροβολισμούς στις 7:19 π.μ. (τοπική ώρα) στην πανεπιστημιακή κλινική της Οστράβα, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, και οι αστυνομικοί μετέβησαν επί τόπου πέντε λεπτά αργότερα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment