PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τσαβούσογλου: Ο Καμμένος συνεχώς προκαλεί


Επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπολύει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του στην «Hurriyet» με αφορμή τη ρίψη στεφάνου από τον υπουργό Άμυνας στα Ίμια, ενώ προειδοποιεί πως «αν προκύψει ένα ανεπιθύμητο ατύχημα, δεν θα μπορεί να διορθωθεί».

«Στην κυβέρνηση Τσίπρα, ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος που είναι εταίρος της εξουσίας, είναι και υπουργός Άμυνας. Αυτός ο υπουργός προβαίνει συνεχώς σε προκλήσεις» αναφέρει ο κ. Τσαβούσογλου.

Κατηγορεί ακόμη την Αθήνα ότι «κάνει προκλητικά πράγματα από καιρό», ενώ όπως υποστηρίζει, η Άγκυρα επιδεικνύει ψυχραιμία. «Εμείς είμαστε ψύχραιμοι για να μην υπάρξει ένταση με τη γείτονα. Τα περισσότερα ούτε καν τα δημοσιοποιούμε. Αλλά κλιμακώνουνε την κατάσταση, με αφορμή το θέμα των Ιμίων», σημειώνει.

Συνιστά στη συνέχεια στον Έλληνα υπουργό Άμυνας «να είναι σώφρων»: «Δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται την σωφροσύνη μας. Ξέρουμε να δώσουμε τη δέουσα απάντηση. Δεν είναι νέα η συμπεριφορά του υπουργού. Εμείς αυτά τα έχουμε πει στον Τσίπρα και τα λέμε. Μεταξύ των δυο χωρών τα θέματα που διαφωνούμε πρέπει να επιλύονται με διάλογο. Πρέπει να είμαστε διακριτικοί».

Αναφέρει τέλος πως «αν η κατάσταση κορυφωθεί και προκύψει ένα ανεπιθύμητο ατύχημα, δεν θα μπορεί να διορθωθεί». «Συμπεριφερόμαστε με ωριμότητα. Και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας πρέπει να κινείται με ωριμότητα», καταλήγει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment