PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τσαβούσογλου: Απειλεί με νέα εισβολή την Κύπρο


Τη σκυτάλη των απειλών προς την Κυπριακή Δημοκρατία πήρε από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώνοντας πως οι Ελληνοκύπριοι «δεν μπορούν να κάνουν βήμα εναντίον μας, και αν το τολμήσουν θα πάρουν την απάντησή τους όπως έγινε και στο παρελθόν».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε στο κρατικό κανάλι TRT Haber, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «για μας αυτού του είδους οι απειλές της Ελληνοκυπριακής διοίκησης δεν έχουν κανένα νόημα. Ξέρουν και αυτοί ότι δεν μπορούν να κάνουν βήμα εναντίον μας, και αν το τολμήσουν θα πάρουν την απάντηση τους όπως έγινε και στο παρελθόν. Επομένως στην πραγματικότητα και εκείνοι γνωρίζουν τα όρια τους αλλά λόγω εσωτερικής πολιτικής κάνουν τέτοιες εργασίες. Πηγαίνουν στην Ε.Ε. και προσπαθούν να τους κάνουν να πάρουν αποφάσεις εναντίον της Τουρκίας, δεν τα κατάφεραν. Επειδή σε αυτό το θέμα εμείς κάναμε τις απαραίτητες ενημερώσεις».

Όπως είπε ο Τσαβούσογλου «όλα τα βήματα που έχουμε κάνει είναι συμβατά με το διεθνές δίκαιο και μόνο η Τουρκία μπορεί να αποφασίσει τί μπορεί να κάνει εντός της υφαλοκρηπίδας της», ενώ ανέφερε ότι καθήκον της Τουρκίας ως εγγυήτρια δύναμη είναι να προστατεύσει τα δικαιώματα των Tουρκοκυπρίων γι αυτό και θα κάνουν τις γεωτρήσεις τους στις περιοχές που τους έχει «αδειοδοτήσει» το ψευδοκράτος.

Παράλληλα, ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι ο λόγος που η κατάσταση έφτασε μέχρι εδώ είναι επειδή παρά τις πολλές προειδοποιήσεις της τουρκικής πλευράς, η ελληνοκυπριακή πλευρά χωρίς να δώσει εγγυήσεις ότι θα διαμοιραστεί το φυσικό αέριο που θα εξορυχθεί, ξεκίνησε γεωτρήσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment