PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τσίπρας: Επιθυμείτε περικοπή συντάξεων – Μητσοτάκης: Εκλογές εδώ και τώρα


Καυτή η συζήτηση στη Βουλή στη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την οικονομία και τις αποφάσεις του Eurogroup, με τον Πρωθυπουργό και του Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να διασταυρώνουν, ξανά, τα ξίφη τους.

Αλ. Τσίπρας προς Ν.Δ.: Επιθυμείτε διακαώς την περικοπή των συντάξεων

Για «ανήθικο πολιτικό σαμποτάζ» κατά της κυβέρνησης με στόχο να μην εφαρμοστεί η μη περικοπή των συντάξεων κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Ακούγοντας τη ρητορική σας και τις επιθέσεις σας, το συμπέρασμα είναι ένα: Επιθυμείτε διακαώς την περικοπή των συντάξεων και τρέμετε την πιθανότητα αυτή να μην εφαρμοστεί» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την στάση του κατά την επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μοσκοβισί στην Αθήνα.

«Θα έπρεπε να είστε και θαρραλέος. Αλλά ουδέποτε υπήρξατε και σήμερα το επιβεβαιώνετε ξανά. Διότι δεν έχετε το πολιτικό σθένος να αναγνωρίσετε ότι τα πράγματα όντως πάνε καλύτερα. Και ξέρετε, όποιος δεν διαθέτει πολιτικό σθένος, συνήθως αντικαθιστά την απώλεια με πολιτικό θράσος. Το αποδείξατε με την πρόσφατη επίθεση σας στον επίτροπο Μοσκοβισί. Θυμώσατε γιατί είπε ότι τα περί τετάρτου μνημονίου είναι λόγια του αέρα, χοντροειδές ψέμα και μαύρη προπαγάνδα» ανέφερε.

«Εμείς έχουμε συνηθίσει στον κυνισμό σας. Αλλά αυτό ήταν πραγματικά αποκαλυπτικό. Γιατί αποδείξατε αυτές τις δύο μέρες σε κάθε συνταξιούχο, τις πραγματικές προθέσεις σας. Δεν σας ενδιαφέρει το βιοτικό επίπεδο κανενός. Το μόνο που σας αφορά είναι η πολιτική σας επιβίωση. Πορεύεστε με ένα και μόνο δόγμα: ‘Όσο χειρότερα για το λαό, τόσο καλύτερα για μας’» συνέχισε.

Υποστήριξε ακόμη πως «δεν χρειαζόταν ο κ. Μοσκοβισί για να αποκαλυφεί η Ν.Δ.» και πως «καιρό τώρα την τρώει το σαράκι μήπως και δεν εφαρμοστούν οι περικοπές». Επικαλούμενος μάλιστα δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» υποστήριξε πως ο κ. Μητσοτάκης «οργάνωσε ολόκληρο ταξίδι με αυτό το σκοπό». «Πήγατε μέχρι το Βερολίνο να ζητήσετε διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία θα πιέσει ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο. Ντροπή σας κ. Μητσοτάκη. Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό το ανήθικο πολιτικό σαμποτάζ, δεν πλήττει την κυβέρνηση αλλά την ίδια τη χώρα;» είπε.

«Συμπλέετε απόλυτα με τον Γκρουέφσκι και τους εθνικιστές στην ΠΓΔΜ»

Ο Πρωθυπουργός επέκρινε τον κ. πρόεδρο της Ν.Δ. και για τη στάση του στο Σκοπιανό, καταλογίζοντάς του ευθύνες «για τον επιχειρούμενο διχασμό και την έξαρση της ακροδεξιάς ρητορικής και πρακτικής». «Υιοθετώντας το λόγο και τις πρακτικές μιας νέας εθνικοφροσύνης, προσφέρετε πολιτική κάλυψη στο φασισμό. Δώσατε την ευκαιρία σε κάθε λογής εθνικιστικές και φασιστικές ομάδες, να βγουν το προσκήνιο. Να απειλούν, να προπηλακίζουν, να βιαιοπραγούν. Να φωνάζουν σε αντισυγκεντρώσεις, δήθεν για τη Μακεδονία» υποστήριξε.

«Πολιτικό κατασκεύασμα των επιχειρηματικών ελίτ»

«Η ακροδεξιά είναι το τελευταίο καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων. Και εσείς αποδεικνύετε ότι είστε ένας από αυτούς. Ένας πολιτικός απατεώνας» συνέχισε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, κάνοντας μνεία και στην υπόθεση Novartis. «Είστε απλά ένα πολιτικό κατασκεύασμα των επιχειρηματικών ελίτ της χώρας, μεταξύ των οποίων και του φίλου σας, όπως αποκαλύφθηκε, του κ. Φρουζή της Novartis, του κατηγορούμενου για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ελληνικού κράτους, που μας λέγατε χωρίς ντροπή ότι δεν τον γνωρίζετε».

«Πείτε μου αλήθεια, όταν ανοίγατε σαμπάνιες με τον κ. Φρουζή, για πόσο καιρό νομίζατε ότι θα πίνετε στην υγειά των κορόϊδων; Τι σας υποσχέθηκαν τότε όλοι αυτοί; Σε πόσο καιρό σας είχαν πει ότι θα σας έβγαζαν πρωθυπουργό;» ανεφερε για να προσθέσει ότι η χώρα «δεν είναι το τσιφλίκι ούτε του κ. Φρουζή, ούτε του κ. Χριστοφοράκου, ούτε κανενός επιχειρηματικού παράγοντα που παριστάνει τον αντιστασιακό στα μπουζούκια δίπλα στα μπουκάλια με τις σαμπάνιες».

«Στις 20 Αυγούστου βγαίνουμε οριστικά και αμετάκλητα από τα μνημόνια»

Στην αρχή της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα βγαίνει οριστικά, καθαρά και αμετάκλητα από τα μνημόνια. «Εκεί όπου οι δικές σας κυβερνήσεις απέτυχαν, η δική μας πέτυχε» είπε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως είπε, «αυτό δεν είναι μόνο στα χαρτιά, αλλά έχει αλλάξει άρδην η εικόνα της χώρας», καθώς «η ανεργία έχει μειωθεί, οι δημοσιονομικοί στόχοι υπερκαλύφθηκαν κατά πολύ χωρίς να χρειαστούν νέοι γύροι αβάστακτων περικοπών για την κοινωνική πλειοψηφία και η Ελλάδα καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης». Υποστήριξε ακόμη ότι «το τέλος των μνημονίων δεν είναι ένα σύνθημα, κάτι αόριστο, αλλά μετουσιώνεται σε πολιτικές παρεμβάσεις».

Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές εδώ και τώρα, για να μπει τέλος στον κατήφορο

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο καταλόγισε «απουσία ψυχραιμίας» και «ακατανόητο εκνευρισμό» εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Έκανε λόγο για κυβέρνηση οπερέτα, έναν θίασο στον οποίο ο καθένας δηλώνει ό,τι θέλει και σημείωσε πως όλα αυτά είναι μία πρόγευση για τα όσα  θα ακολουθήσουν στν προεκλογική περίοδο, στην οποία η χώρα έχει ήδη εισέλθει. Τόνισε δε πως έχουμε να κάνουμε με πρωθυπουργό «υπό προθεσμία», που δεν αξίζει τρίτη ευκαιρία.

«Αν ρωτήσετε τους πολίτες σε ποιον ταιριάζουν οι λέξεις πολιτικός ψεύτης και πολιτικός απατεώνας θα πουν στον Αλέξη Τσίπρα» τόνισε, ενώ θύμισε ότι η σημερινή ημέρα είναι σημαδιακή, καθώς είναι η επέτειος από το δημοψήφισμα του 2015, τότε, που όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ «έφερε την κοινωνία μπροστά στο χείλος του διχασμού».

Θύμισε δε ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο Twitter, που έγραφε εκείνο το καλοκαίρι: «Το όχι θέλει Έλληνες, το ναι θέλει προδότες. Καιρός να ξεχωρίσουμε τα αγρίμια από τις κότες». «Αυτός είναι ο καθρέφτης του πολιτικού λόγου σας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι τις συνέπειες του «μαύρου 2015» τις πληρώνουμε ακόμη στη μορφή φτώχειας, ανασφάλειας, φόρων και capital controls.

«Εσείς είστε ο μεγάλος ευεργέτης της Ακροδεξιάς»

Απαντώντας στις κατηγορίες στελεχών της κυβέρνησης ότι η Ν.Δ. διολισθαίνει στην ακροδεξία, σημείωσε: «Όσες φορές και αν το επαναλάβετε, ματαιοπονείτε. Η λάσπη που πετάτε, δεν με ακουμπά. Εμείς αποκαταστήσαμε  τη Δημοκρατία, δεν έχετε δικαίωμα να μας ταυτίζετε εσείς με τον φασισμό». Πρόσθεσε δε ότι ο μεγάλος ευεργέτης της ακροδεξιάς στην Ελλάδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που «φώναζε μαζί τους στις πλατείες για προδότες και κρεμάλες» και κυβερνάει εδώ και 2,5 χρόνια με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου. «Εσείς ψάχνατε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο» τόνισε.

«Κάθε μέρα ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει για μακεδονικό έθνος και γλώσσα»

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ υπογράμμισε ότι δεν προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα, αλλά αντιθέτως η υπογραφή της παράγει επικίνδυνα τετελεσμένα. «Γι’ αυτό καταθέσαμε την πρόταση μομφής και θέσαμε όλους προ των ευθυνών τους. Δυστυχώς είχαμε δίκιο» σημέιωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι κάθε μέρα, ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει πως υπάρχει «μακεδονικό» έθνος και γλώσσα. «Χθες μάθαμε πως υπάρχει και μακεδονικός στρατός» είπε.

Τροπολογία για κατάργηση των μειώσεων στις συντάξεις 

Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε τροπολογία για κατάργηση των μειώσεων στις συντάξεις. Τόνισε ότι η απαίτηση για περικοπή τους οφείλεται στην ανικανότητα της κυβέρνησης και κάλεσε την κυβέρνηση να «αφήσει τα παραμύθια» για κατάργηση των μειώσεων τώρα και εάν θέλει όντως να αποτρέψει τις μειώσεις να ψηφίσει την τροπολογία της Ν.Δ. ή το σχετικό σχέδιο νόμου της κ. Γεννηματά.

Θύμισε επίσης ότι προβλέπεται επίσης μείωση αφορολόγητου από το 2020 στα 5.600 ευρώ και εξαφάνιση του ΕΚΑΣ, καθώς και ότι η χώρα δεσμεύεται για πρόσθετα μέτρα λιτότητας μέσα στην επόμενη διετία

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε «εκλογές εδώ και τώρα», για να σταματήσει ο κατακόρυφος της χώρας.

«Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης» 

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για θράσος του κ. Τσίπρα να επικαλεστεί ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο είχε επαφές με Μέρκελ και Ζεεχόφερ. «Είστε ψεύτης με Ψ κεφαλαίο που αναπαράγετε άθλια δημοσιεύματα» τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν συναντήθηκε ποτέ ούτε με την κ. Μέρκελ, ούτε με τον κ. Ζεεχόφερ. «Είστε διπλός ψεύτης που με συγκρίνετε με τον κ. Όρμπαν» τόνισε, προσθέτοντας ότι έχει συγκρουστεί με τέτοιες θέσεις και έχει ζητήσει ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό.

«Είστε πίσω από το χυδαίο παρακράτος της διαπλοκής»

Απαντώντας στις αναφορές Τσίπρα για τις σχέσεις του με τον κ. Φρουζή της Novartis, ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε ότι τον έχει δει μόλις δύο φορές στη ζωή του και δεν είναι φίλος του. «Τα μέιλ στα οποία αναφέρεστε, εστάλησαν σε περίοδο που δεν ήταν επικεφαλής της Novartis και εγώ δεν είχα εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ηγεσία της Ν.Δ» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «άθλιο συκοφάντη.

Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα έκανε λόγο για «αδίστακτο και βαθιά διαπλεκόμενο πολιτικό» και τόνισε: «Είστε πίσω από το χυδαίο παρακράτος, που στοχεύει εμάς και τα μέλη της κυβέρνησής μας».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment