PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τσίπρας: «Αγανακτισμένος όλος ο λαός»


Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Νέα επίθεση εναντίον του Θεόδωρου Πάγκαλου, για τις αναφορές του περί «τανκς», εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

«Ο ελληνικός λαός έχει ιστορική μνήμη και ξέρει ότι τανκς και νεκρούς σε αυτόν τον τόπο είχαμε μόνο όταν στη διακυβέρνηση του τόπου ήταν οι συνταγματάρχες και όχι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις» τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση:

«Θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε ότι τέτοιου είδους σχεδιασμοί που σαν στόχο έχουν να δημιουργήσουν στον ελληνικό λαό το αίσθημα του τρόμου και του φόβου δεν θα περάσουν».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των «Αγανακτισμένων», σημειώνοντας ότι «τούτες τις ώρες πλατεία Συντάγματος είναι όλη η Ελλάδα» και «αγανακτισμένος είναι όλος ο ελληνικός λαός και όχι μονάχα όσοι βρίσκονται και τρώνε τόνους χημικά στην πλατεία Συντάγματος».

«Σας προειδοποιούμε λοιπόν να μην οδηγηθείτε στην κλιμάκωση της βίας προκειμένου να αντιμετωπίσετε τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Αυτός ο λαός δεν θα σκύψει το κεφάλι, δεν θα τρομοκρατηθεί, θα συνεχίσει αυτόν τον αξιοζήλευτο σε όλη την Ευρώπη ειρηνικό ξεσηκωμό» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Αναλάβετε και σεις, ως κυβέρνηση, τις ευθύνες σας απέναντι στον τόπο και απέναντι στη δημοκρατία. Δώστε τη μόνη δημοκρατική διέξοδο ομαλότητας που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Η προσφυγή στις κάλπες».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, που προηγήθηκε στο βήμα της Βουλής, λέγοντας ότι «προσπαθεί να ισορροπήσει με περίτεχνες ενέργειες, ομολογώ, και να είναι και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα. Στην πολιτική όμως, όπως και στη ζωή, όποιος πατάει σε δυο βάρκες πέφτει στη θάλασσα».

Παράλληλα, επανέλαβε την άποψή του ότι «το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι σχεδόν ένα κατασχετήριο της Ελληνικής δημόσιας περιουσίας» και αναφέρθηκε σε απάντηση του επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, «ο οποίος βάζει βόμβα στα θεμέλια του «Μεσοπρόθεσμου» με την απάντησή του».

Η απάντηση του κ. Μπαρνιέ, λέει κατά τον κ. Τσίπρα, «ότι η πώληση των μετοχών του ΟΤΕ που κατείχε το δημόσιο στη Deutche Telecom το 2008, όπως και η πώληση του επιπλέον 10% των μετοχών που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έγινε και γίνεται κατά παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας».

«Με απλά λόγια να το πω, κυβέρνηση, τρόικα, Όλι Ρεν, ο εκβιαστής κ. Γιούνγκερ και όσοι άλλοι απίστευτοι θέλουν να οδηγηθούμε σε μια διαδικασία εκποίησης της δημόσιας περιουσίας είναι παράνομοι, με βάση την κοινοτική οδηγία, παράνομοι» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment