PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τσίπρας: Έτοιμοι για τη διακυβέρνηση


Δεν είμαστε απλά αποφασισμένοι να αναλάβουμε την ευθύνη, είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να αναλάβουμε τη ευθύνη της διακυβέρνησης, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν είμαστε απλά αποφασισμένοι να αναλάβουμε την ευθύνη, είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να αναλάβουμε τη ευθύνη της διακυβέρνησης, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, μπορεί να σταματήσει τη μνημονιακή καταστροφή αναλαμβάνοντας την ευθύνη της διακυβέρνησης με επιτυχία παρά το γεγονός ότι θα γίνει μέσα στις χειρότερες συνθήκες οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής διάλυσης.

Για άλλη μια φορά, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως οι τελευταίες εξελίξεις στο Eurogoup δεν έδωσαν οριστική διέξοδο στο ζήτημα του χρέους. Μάλιστα χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup γεμάτη παγίδες και γκρίζες ζώνες. Όσον αφορά στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, είπε ότι αυτή είναι περισσότερο αβέβαιη από ποτέ.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο κ. Σαμαράς παριστάνει το πρωθυπουργό, έχοντας παραδώσει τα κλειδιά στην τρόικα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντέκρουσε τις κατηγορίες για σενάρια καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως σενάριο καταστροφής είναι το μνημόνιο και όσα ζούμε σήμερα. «Όσοι επεξεργάζονται σενάρια διαχείρισης της καταστροφής, τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συνεισφορά τους, αλλά καλύτερα να απευθυνθούν στο κ. Σαμαρά», πρόσθεσε.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην «εχθρική» στάση που κρατά το ΚΚΕ η οποία προκαλεί «θλίψη στον ΣΥΡΙΖΑ» ενώ συμπλήρωσε πως μας ενοχλεί όταν ασκείται κριτική από τα αριστερά με τα επιχειρήματα της δεξιάς.

Σε ό,τι αφορά τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως σήμερα μπαίνουν οι βάσεις για ένα νέο πολιτικό οργανισμό, με τη συγκρότηση ενός κόμματος της κοινωνίας και όχι του κράτους και του συστήματος. «Δεν θέλουμε ένα κόμμα που με έφοδο θα καταλάβει το κράτος. Θέλουμε την εξουσία για το λαό» κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Leave a Comment