PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Στόχος να ελαφρυνθούν τα μικρά και φθηνά Ι.Χ.


Την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα βγει η απόφαση για τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία αναμένεται να βγουν μέσα στον Νοέμβριο, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1 Fm».

«Θα καθυστερήσουμε να βγάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία ούτως ή άλλως θα πληρωθούνε πολύ αργότερα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο δίκαια», ανέφερε ο κ. Αλεξάδης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει αυτή τη στιγμή αυτό το σενάριο της μεταφοράς του φορολογικού βάρους από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά.

«Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας πω το αν θα είναι από τα 1000 τόσα ή από αυτό το ποσό και πάνω αλλά στους πίνακες που έχουν έρθει, μου ήρθε για παράδειγμα αυτοκίνητο 1.400 κυβικά που δεν είναι μεγάλο αλλά που κάνει 40 χιλιάδες ευρώ. Το θεωρείτε δίκαιο αυτό να μην πληρώσει 1 ευρώ τέλος κυκλοφορίας; Και να πληρώνει τέλος κυκλοφορίας ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να είναι και 2.000 κυβικά αλλά κάνει λιγότερο αυτή τη στιγμή από 3-4 χιλιάρικα; Πρέπει να ‘ρθει μια ισορροπία», υπογράμμισε.
Ερωτηθείς αν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας τα πετρελαιοκίνητα, τα ηλεκτροκίνητα και τα υβριδικά αυτοκίνητα, είπε: «Αυτό που εξετάζουμε είναι να επιβαρύνουμε μεγάλα και ακριβά με λίγο παραπάνω από το 0 ή το λίγο που είχανε. Τα μεγάλα και ακριβά με αυτά τα κριτήρια θα επιβαρυνθούν, τα μεσαία δεν θα έχουν καμία αλλαγή, τα μικρά και τα φθηνά θα ελαφρυνθούν».

Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, «μέσα στην επόμενη, μεθεπόμενη εβδομάδα θα βγει η απόφαση και θα βγουν οριστικά τα θέματα αυτά. Φαντάζομαι ότι μέσα στο Νοέμβριο θα βγουν τα τέλη κυκλοφορίας απλά μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν πληρωθεί σίγουρα».

Δεν συμφωνήθηκε καινούργιος φόρος

Αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ είπε στα θέματα  της φορολογίας υπήρξε ουσιαστικός διάλογος. «Εκεί δεν είχαμε προβλήματα και σίγουρα δεν βγήκε καινούργιος φόρος, δεν υπήρχε κάποιος καινούργιος φόρος που συμφωνήσαμε», σημείωσε.

«Αυτό που πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε στην ελληνική κοινωνία και να ξαναδούμε και όλους τους άδικους και βάρβαρους φόρους που έχουμε είναι όχι αν θα έχουμε νέους ή παλιούς, μικρούς ή μεγάλους φόρους αλλά αν θα έχουμε δίκαιους φόρους διότι η φορολογία είναι η αιμοδοσία της κοινωνίας για να έχει κοινωνικές δαπάνες», πρόσθεσε ο Τρ. Αλεξιάδης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment