PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Στόχος μας οι μεγαλοοφειλέτες


Με τη διαβεβαίωση ότι «η κατεύθυνση από το υπουργείο Οικονομικών είναι να μην υπάρχουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, εξέπεμψε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση εστιάζει το ενδιαφέρον της μόνο στους μεγαλοοφειλέτες.

«Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να εισπράξει από τους μικρο-οφειλέτες του Δημοσίου, που κατέχουν μια πρώτη κατοικία και έχουν συγκεκριμένα φορολογικά χαρακτηριστικά, αλλά να πληρώσουν οι μεγαλοοφειλέτες» είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «παραφιλολογία» όσα ακούγονται σχετικά με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Κάλεσε, δε, τα ΜΜΕ, «που κάνουν διαρκώς συνδέσεις από κινητοποιήσεις για πλειστηριασμούς» να κατανοήσουν ότι άλλο είναι το θέμα των μεγαλοφειλετών, που πρέπει να πληρώσουν, και άλλο είναι η συνεχής κριτική προς την κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, δεν είναι δυνατόν να θέλει κανείς να προστατεύεται η πρώτη κατοικία αξίας πέντε εκατ. ευρώ, ο ιδιοκτήτης της οποίας έχει μεγάλα εισοδήματα και χρήματα σε θυρίδες αλλά χρωστάει στο Δημόσιο.

«Αν και κάποιοι κάνουν κινητοποιήσεις για να προστατεύσουμε μεγαλοοφειλέτες, που χρωστούν 1,5 εκατ., έχουν πέντε διαμερίσματα απούλητα, κρίνονται» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την τροπολογία της ΝΔ, είπε ότι, ενώ ορθώς στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται η ανάγκη αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, στο κείμενο της τροπολογίας δεν υπάρχει η φράση για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Γίνεται λόγος για αναστολή της κατάσχεσης ακινήτων, σημείωσε ο υπουργός και υποστήριξε ότι, αν εφαρμοζόταν αυτή η ρύθμιση, θα έχανε το Δημόσιο από οφειλέτες του, καθώς θα δέσμευαν οι τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι άλλοι πιστωτές τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών, και το Δημόσιο θα απεμπολούσε τα δικαιώματά του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment