PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Στο επίπεδο του 2013 τα ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο


Σημαντικά μειωμένος σε σχέση με άλλα έτη είναι ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ανά μήνα, όπως είπε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. 

Παρουσιάζοντας στοιχεία του οκταμήνου σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θριαμβολογεί για τη θετική αυτή εξέλιξη, αλλά αναγνωρίζει και κατανοεί τα προβλήματα των πολιτών και γι’ αυτό «κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση, δηλαδή τη δικαιότερη φορολογία, τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων και τη διεύρυνση των φορολογικών συντελεστών».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, σε βάση οκταμήνου η συνολική μεταβολή για το 2016 είναι 5.170.818.402 ευρώ, μειωμένη κατά 18% από τη συνολική μεταβολή για το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2015.

«Τα όσα ανέφερε συνεπώς η ΝΔ σε ανακοίνωσή της περί συνολικής αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα», υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το αντίστοιχο οκτάμηνο το 2014, «χρονιά του success story», όπως χαρακτηριστικά είπε, τα ληξιπρόθεσμα ήταν 7,2 δισ. και το 2015, χρονιά των capital controls, ήταν 6,3 δισ. ευρώ. «Σήμερα λοιπόν», πρόσθεσε, «είμαστε στο ίδιο επίπεδο με το 2013».

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στα στοιχεία για την πορεία των εσόδων. «Ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς έχει συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα», είπε και κατέθεσε τα προσωρινά στοιχεία του Σεπτεμβρίου που δείχνουν ότι «είμαστε πολύ πιο πάνω από το στόχο».

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι ενώ «για το μήνα Σεπτέμβριο ο στόχος ήταν 4,7 δισ. ευρώ, οι εισπράξεις είναι 5,512 δισ. ευρώ». «Σε επίπεδο εννεαμήνου, από 35,9 δισ. που ήταν ο στόχος, είμαστε κατά 1,4 δισ. πάνω από αυτόν, με εισπράξεις 37,29 δισ.», συμπλήρωσε. «Είμαστε περίπου 300 εκατομμύρια πάνω από το στόχο στις επιστροφές, ακριβώς επειδή δεν ακολουθούμε την τακτική να κρατάμε τις επιστροφές χαμηλά, για να φαίνονται πολλά τα έσοδα», συνέχισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε και για αυτούς που τον κατηγορούν «για φορομπήχτη και φοροεισπράκτορα, και πήραν το φόρο στα ακίνητα στα 600 εκατομμύρια τον χρόνο και τον πήγαν στα 3,4 δισ.». «Μάλλον (η κατηγορία) δεν είναι ψόγος αλλά έπαινος είναι», σημείωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment