PeristeriNews.gr
Media

Τροπολογία για παράταση της δόσης των τηλεοπτικών αδειών


Παράταση μέχρι τις 15 Μαΐου για να καταβάλουν τις ετήσιες δόσεις του τιμήματος των τηλεοπτικών αδειών παρέχει κυβερνητική τροπολογία στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

Η τροπολογία η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μεταθέτει για τις 15 Μαΐου την προθεσμία της καταβολής της δεύτερης δόσης που εξέπνεε εντός του Ιανουαρίου. Εφεξής, μάλιστα, όλες οι ετήσιες δόσεις θα καταβάλλονται μέχρι την εν λόγω ημερομηνία κάθε ημερολογιακού έτους. Υπενθυμίζεται, ότι η πρώτη δόση για την άδεια δεκαετούς εκπομπής καταβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Σε παρέμβαση του χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, εξήγησε ότι η νέα προθεσμία δίνεται λόγω του «σύντομου χρονικού διαστήματος» που παρήλθε από την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος αλλά και λόγω των «αυξημένων υποχρεώσεων των αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών, ιδίως αναφορικά με τις θέσεις εργασίας, τις επενδύσεις στην παραγωγή πρωτότυπου ποιοτικού και ανταγωνιστικού προγράμματος».

Η ΝΔ, η ΔΗ.ΣΥ και το ΚΚΕ εξέφρασαν έντονες αντιρρήσεις για την τροπολογία. Η ψήφισή της αναμένεται να γίνει σήμερα στη Βουλή μαζί με το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment