PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Τροπική» Πανσέληνος


Σήμερα το φεγγάρι θα είναι το μεγαλύτερο που είχαμε την ευκαιρία να δούμε εδώ και 18 χρόνια, καθώς ο δορυφόρος θα βρεθεί πιο κοντά στη Γη από κάθε άλλη φορά μετά το 1992.

Σήμερα το φεγγάρι θα είναι το μεγαλύτερο που είχαμε την ευκαιρία να δούμε εδώ και 18 χρόνια, καθώς ο δορυφόρος θα βρεθεί πιο κοντά στη Γη από κάθε άλλη φορά μετά το 1992, σε απόσταση 356.577 χιλιομέτρων.

Το σχετικά σπάνιο γεγονός έχει, μεταξύ άλλων, πυροδοτήσει εκτιμήσεις και φήμες ότι προκάλεσε ήδη ή πρόκειται να προκαλέσει μεγάλες φυσικές καταστροφές, αλλά οι αστρονόμοι και άλλοι επιστήμονες θεωρούν ανοησίες αυτούς τους φόβους.

Η Σελήνη σήμερα το βράδυ θα φαντάζει πιο μεγάλη και λαμπερή, στο μέτρο που ο νυχτερινός ουρανός δεν θα σκεπάζεται από σύννεφα.

Το φαινόμενο, που αποκαλείται σεληνιακό περίγειο και συμπίπτει με πανσέληνο, προσφέρει μια ευκαιρία σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμους, καθώς και σε… ρομαντικούς, να κάνουν παρατηρήσεις με τηλεσκόπια, να τραβήξουν ωραίες φωτογραφίες και να απολαύσουν ένα μαγευτικό βράδυ.

Το φεγγάρι σε περίγειο και πανσέληνο μπορεί να φαίνεται μέχρι 14% μεγαλύτερο και 30% φωτεινότερο σε σχέση με μια κοινή πανσέληνο.

Το φεγγάρι φαίνεται πελώριο κυρίως όταν βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα του οπτικού πεδίου του παρατηρητή, μια αυταπάτη που έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Στο πιο μακρινό σημείο του από τη Γη (απόγειο) το φεγγάρι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 406.500 χλμ., ενώ στο κοντινότερο γύρω στα 356.500 χλμ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment