PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τρομοκρατικές επιθέσεις φοβούνται δύο στους τρεις Αυστριακούς


Δύο στους τρεις Αυστριακούς ή ποσοστό 67%, φοβούνται ότι θα μπορούσαν να γίνουν και στη χώρα τους τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως διαπιστώνεται σε δημοσκόπηση για λογαριασμό του αυστριακού εβδομαδιαίου πολιτικο-οικονομικού περιοδικού «Προφίλ».

Αυστηρότερη παρακολούθηση των τηλεφώνων και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, φέρεται να υποστηρίζει ποσοστό 59% των ερωτηθέντων.

Το αίσθημα ανασφάλειας στους Αυστριακούς πολίτες, εξαρτάται, με βάση τη δημοσκόπησης, από την πολιτική τοποθέτησή τους, με το ποσοστό εκείνων που διατυπώνουν φόβους για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις να είναι υψηλότερο στους ψηφοφόρους του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και να φθάνει στο 89%, ενώ στους ψηφοφόρους των Πρασίνων είναι μόλις 29%.

Οι ψηφοφόροι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος,το οποίο ηγείται του αυστριακού κυβερνητικού συνασπισμού με το συντηρητικό Λαικό Κόμμα, φέρεται να φοβούνται τρομοκρατικές επιθέσεις σε ποσοστό 59%, εκείνοι του Λαικού Κόμματος σε ποσοστό 58%, ενώ του κεντρώου φιλελεύθερου ΝΕΟΣ σε ποσοστό 49%.

Οι ψηφοφόροι του Κόμματος των Ελευθέρων, του μεγαλύτερου της αυστριακής αντιπολίτευσης το οποίο εμφανίζεται πλέον σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ως πρώτη πολιτική δύναμη, ζητούν, σε ποσοστό 67%, σκληρότερα μέτρα παρακολούθησης, τα οποία φέρονται να υποστηρίζουν σε ποσοστό 64% οι ψηφοφόροι του Λαικού Κόμματος, 60% του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, 34% οι ψηφοφόροι των Πράσινων και 32% του ΝΕΟΣ.

Τη συμμετοχή της Ευρωπαικής Ενωσης στο πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους φέρεται να επικροτεί ποσοστό 52% των Αυστριακών, με τους ψηφοφόρους των Ελευθέρων να εμφανίζουν το υψηλότερο ποσοστό, 66%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων είναι 61% στο ΝΕΟΣ, 56% στους Σοσιαλδημοκράτες, 41% στο Λαικό Κόμμα και 35% στους ψηφοφόρους των Πράσινων.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment