PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Τρομοκρατία εργαζομένων καταγγέλλει η Σωματειακή Επιτροπή Δήμου Περιστερίου


Η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, μέσω ανακοίνωσης της, αναφέρει πως πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος για τα ζητήματα που αφορούσαν εργαζόμενους, η οποία τελικά, όπως αναφέρουν, ήταν άκαρπη.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης τα εξής:

«Τα ζητήματα που αφορούν εργαζόμενους, κυρίως στην υπηρεσία πρασίνου, με αιτήματα:

  1. Το επίδομα Βαρέων και Ανθυγιεινών να δοθεί στο σύνολο των εργαζομένων του αμαξοστασίου που υπάρχει και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
  2. Να δοθούν τα μέσα ατομικής προστασίας που έχουν να δοθούν εδώ και δύο χρόνια στους εργαζόμενους (2019-2020)
  3. Ακατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις που είναι σε καθημερινή χρήση από δεκάδες εργαζόμενους
  4. Ακαταλληλότητα οχημάτων π.χ. τρύπια λάστιχα τρακαρισμένα οχήματα κ.α.
  5. Mέτρα πρόληψης για την πανδημία covid19. Η πρόταση της Σωματειακής Επιτροπής ήταν άμεσα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου και ιδιαίτερα στο αμαξοστάσιο, τη στιγμή που έχει επιβεβαιωθεί κρούσμα και θερμομέτρηση κατά την είσοδο εργαζόμενων και επισκεπτών στο χώρο εργασίας.

Η σωματειακή επιτροπή κάλεσε το σύνολο των εργαζομένων στην υπηρεσία πρασίνου σε συνέλευση για την ενημέρωση τους όσο αφορά τα παραπάνω ζητήματα,  και πάρθηκε απόφαση από την συντριπτική πλειοψηφία: να αποκλείσουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρασίνου και να μην βγούνε για δουλειά σε ένδειξη διαμαρτυρίας και πίεσης,  απέναντι στην αδιάλλακτη στάση της διοίκησης του δήμου Περιστερίου.

Παράνομη θεώρησε τάχα την κινητοποίηση των εργαζομένων η δημοτική αρχή Περιστερίου βγάζοντας επιλεκτικά σε αναφορά συνδικαλιστικά στελέχη του ταξικού κινήματος, που οργάνωσαν των δίκαιο αγώνα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά, μετά από τις απολύσεις συναδέλφων, την πλήρη ευθυγράμμιση της με την αντεργατική πολίτικη και την καταστολή του αγώνα των εργαζομένων από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

 Η Διοίκηση Παχατουριδη θεωρεί παράνομη την κινητοποίηση εργαζόμενων;

Θεωρεί όμως νόμιμες απολύσεις εργαζομένων και εγκύου γυναίκας,

Θεωρεί νόμιμη την λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων μια δεκαετία χωρίς άδεια αγνοώντας και τις βλαπτικές συνέπειες που έχει στους εργαζόμενους και στους κατοίκους

Θεωρεί νόμιμο το συγχρωτισμό στα μέσα μεταφοράς του Δήμου που τους μεταφέρουν στα πόστα εργασίας τους,

Θεωρεί νόμιμη την ασυνέπειά της απέναντι στους εργαζόμενους στερώντας Ιατρικές Εξετάσεις ΜΑΠ κ.α.

Καταγγέλλουμε επίσης τη διοίκηση Παχατουρίδη που δια της αντιπροσώπου της, της αντιδημάρχου περιβάλλοντος, ζητούσε τα ονόματα των συναδέλφων, απείλησε τους εργαζόμενους για την αγωνιστική στάση που κρατάνε, προσπάθησε ακόμα και να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων δημιουργώντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς με εργολαβικούς εργαζόμενους και με νεοπροσληφθέντες εργαζόμενους οκτάμηνων συμβάσεων του ΟΑΕΔ.

Τέτοιες τακτικές θυμίζουν μαύρες εποχές. Ποτέ όμως δεν κατάφεραν να κάμψουν το ταξικό κίνημα. Αντίθετα, τους ξεγυμνώνουν στα μάτια των συναδέλφων και μας πεισμώνουν ακόμα πιο πολύ να διεκδικούμε το δίκιο μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment