PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τρισέ: «Θα καταστρέψετε το ευρώ»


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, να προειδοποίησε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, να προειδοποίησε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 18 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, ότι οι προτάσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας για τον νέο μηχανισμό σταθερότητας θα καταστρέψουν το ευρώ.

“Θα καταστρέψετε το ευρώ”, φέρεται να είπε ο κ. Τρισέ στη γαλλική αντιπροσωπεία, όταν έλαβε από τον υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Γιούργκεν Ασμούσεν το κείμενο της συμφωνίας που είχαν συνάψει την ίδια ημέρα στην πόλη Ντοβίλ η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Εξάλλου, ο οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας από τους 5 “σοφούς” της γερμανικής οικονομίας δηλώνει ότι το ευρωομόλογο θα ήταν ένας τρόπος ανταμοιβής για χώρες, όπως η Ελλάδα, που καταβάλλουν προσπάθειες να απαλλαγούν από το χρέος τους, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

“Νομίζω, πως ακόμη κι αν δεν είναι και τόσο δημοφιλή στη Γερμανία, τα ευρωομόλογα αποτελούν τη μοναδική δυνατότητα να κρατηθεί σταθερή η ζώνη του ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια και παράλληλα θα ήταν μια ανταμοιβή προς τις χώρες που πραγματικά καταβάλλουν προσπάθειες, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία ή η Πορτογαλία, να τους δοθεί η πρόσβαση σε ένα τρόπο δανεισμού με χαμηλά επιτόκια”, τόνισε ο Γερμανός οικονομολόγος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Leave a Comment