PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τρισέ: Η ΕΕ απέτυχε στην οικονομική πολιτική


Αποτυχία στην οικονομική πολιτική καταλόγισε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Αποτυχία στην οικονομική πολιτική καταλόγισε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Μολονότι η οικονομική μαζί με τη νομισματική πολιτική αποτελούν καθοριστικής σημασίας πυλώνες της ΕΕ, τα κράτη-μέλη χαλάρωσαν και παραβίασαν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και δεν εφάρμοσαν τους κανόνες αλληλοελέγχου, είπε ο κ. Τρισέ στην ετήσια συνδιάσκεψη του συγκυβερνώντος κόμματος CSU (Χριστιανοκοινωνική Ένωση) που πραγματοποιείται στο Βίλντμαντ Κρόιτ της Βαυαρίας.

Ο κ. Τρισέ απέφυγε να αναφερθεί στο επίμαχο ζήτημα της αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ που αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα κριτικά από αρκετά στελέχη του CSU.

Σημείωσε, αντίθετα, ότι δεν βλέπει τον κίνδυνο πληθωρισμού και επισήμανε ότι τα τελευταία 12 χρόνια ο πληθωρισμός έμεινε κάτω του 2% σε μία κοινότητα 331 εκατ. ανθρώπων. “Η Ευρώπη δεν έγινε κοινότητα πληθωρισμού και δεν θα γίνει είμαστε αξιόπιστοι”, είπε ο κ. Τρισέ.

Κατά τον πρόεδρο της ΕΚΤ, καθοριστικής σημασίας πρόκληση για το 2011 θα είναι η ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής. “Αυτό απαιτεί ένα ποιοτικό άλμα στη διαμόρφωση και εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και μία οικονομική πολιτική όλων των χωρών που θα είναι προσανατολισμένη στη σταθερότητα”, είπε ο κ. Τρισέ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment