PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Τριήμερο πένθος στην Αργεντινή για τον Μαραντόνα


Στην Casa Rosada (έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής) θα μεταφερθεί η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ η χώρα έχει κηρυχθεί σε τριήμερο πένθος!

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, όπως σημειώνουν τα ΜΜΕ στην Αργεντινή, αναμένεται να αποχαιρετήσουν τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, στο λαϊκό προσκύνημα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 σήμερα στην Casa Rosada και για τις επόμενες 48 ώρες. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά, ειδικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, υποστήριξε: «Εργαζόμουν με προϊστάμενο του προσωπικού μου, όταν μου το είπαν και δεν μπορώ να το πιστέψω, είμαι συντετριμμένος. Είναι τα χειρότερα νέα που μπορεί να ακούσει ένας θαυμαστής της Αρχεντίνος Τζούνιορς. Μεγάλη η θλίψη».

Ο πρόεδρος της χώρας εξήγησε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έμαθε την δυσάρεστη είδηση ήταν να προσφέρει στην οικογένεια του Ντιεγκίτο, το μέρος που στεγάζει την κυβέρνηση, για να αποχαιρετήσουν οι Αργεντινοί τον αγαπημένο τους ήρωα.

«Σκέφτηκα ν’ ανοίξω την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής για τον Ντιέγκο, επειδή από αυτά τα μπαλκόνια βγήκε με το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986 και μας χαιρέτησε για το Μουντιάλ του 1990. Θέλω όλοι οι Αργεντινοί που θέλουν να τον αποχαιρετήσουν να μπορέσουν να το κάνουν. Ο Μαραντόνα το αξίζει. Τα εκατομμύρια των Αργεντινών που τον αγαπούσαμε και του είμαστε ευγνώμονες τόσο πολύ, θέλουμε να τον αποχαιρετήσουμε», πρόσθεσε. Αρχικά θεωρήθηκε ότι το λαϊκό προσκύνημα θα γίνει στο στάδιο της Αρτζεντίνος Τζούνιορς, αλλά η σύζυγος του Μαραντόνα, Κλαούντια Βιγιαφάνε, προτίμησε την Casa Rosada.

Clarin: «Ήταν ανήσυχος τις τελευταίες ημέρες»

Ως έναν άνθρωπο αρκετά ανήσυχο τα τελευταία 24ωρα περιγράφει τον Ντιέγκο Μαραντόνα η εφημερίδα Clarin, η οποία αποκάλυψε πρώτη την τραγική είδηση του θανάτου του.

Το μέσο ενημέρωσης της Αργεντινής στέκεται στις τελευταίες ημέρες της ζωής του 60οχρονου «Ντιεγκίτο» πριν εκείνος αφήσει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών τα ξημερώματα της Τετάρτης από ανακοπή καρδιάς!

Σημειώνεται στο κείμενο ότι από τότε που έφυγε από το νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης αιματώματος στον εγκέφαλό του, η υγεία του Μαραντόνα παρουσίασε αρκετές υποτροπές και μεταπτώσεις της διάθεσής του.

Η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η εντατική θεραπεία για τη σταθεροποίηση της ψυχικής και σωματικής του κατάστασης επιδεινώθηκε λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα.

«Θα έπρεπε η ανάκαμψη να είναι μακροπρόθεσμη. Αν και στη ζωή του όλα ήταν καθημερινά», αναφέρει η Clarin. Ο Μαραντόνα συνέχισε να ζει στο νέο του σπίτι στην Τίγκρες, όπου μια νοσοκόμα τον παρακολουθούσε 24 ώρες την ημέρα, Με τη βοήθεια ενός φυσιοθεραπευτή έκανε ασκήσεις για τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων, ενώ κοντά του βρισκόταν συνεχώς η οικογένειά του.

Δεχόταν τακτικές επισκέψεις από τα παιδιά του, κυρίως από τις κόρες του, Τζιανίνα και Τζάνα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες είχε καταφέρει να ξεφύγει από την κατανάλωση αλκοόλ, ένα θεμελιώδες ζήτημα για να αποφευχθεί η υποτροπή.

Το δεύτερο στάδιο της θεραπείας του, που διοργανώθηκε από τον γιατρό Λεοπόλδο Λούκε, είχε ως στόχο να βρει κίνητρα. «Τίποτα δεν τον παρακινεί», είπαν εκείνοι που ήταν κοντά στον Μαραντόνα την παραμονή των 60ων γενεθλίων του.

Το θέμα ήταν να μπορέσει να ενεργοποιηθεί ο Μαραντόνα, να βρει κάτι που θα τον έκανε να ξεχάσει, κάτι για να χαρεί και να αφοσιωθεί σε αυτό, κάτι που θα τον βοηθούσε να μείνει μακριά από πειρασμούς.

«Ίσως μπορεί να πάει σε κάποιο παιχνίδι ή προπόνηση μία φορά την εβδομάδα», έλεγαν. Όλες τι αποφάσεις τις έπαιρναν οι κόρες του.

Τις τελευταίες ημέρες, όμως, η κατάσταση του επιδεινώθηκε, «ήταν ανήσυχος», όπως επισημαίνει η Clarin. Η ιδέα ενός ταξιδιού στην Κούβα για να συνεχίσει την ανάκαμψη στο νησί άρχισε να κερδίζει έδαφος.

Μόνο που αυτή την φορά δεν πρόλαβε να βρεθεί σε ένα από τα αγαπημένα του μέρη. Κι αφού δεν κατάφερε να βρεθεί εκεί πέθανε την ίδια μέρα που είχε φύγει από τη ζωή πριν από τέσσερα χρόνια ο επιστήθιος φίλος του, Φιντέλ Κάστρο…

Ο θάνατος του Μαραντόνα πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο

«Ο θάνατος ενός θεού»… Αυτές είναι οι λέξεις που επέλεξε ιστορική γαλλική αθλητική εφημερίδα, L’ Equipe, για την πρώτη της σελίδα σήμερα. Η είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, αποτέλεσε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο σε λίγα λεπτά. Και σήμερα η εικόνα του με τη φανέλα της Αργεντινής, βρίσκεται στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη που έκανε γνωστή την τραγική είδηση, η εφημερίδα της Αργεντινής El Clarin έγραψε «παγκόσμια θλίψη» με μία φωτογραφία όπου ο Μαραντόνα χαμογελάει καθώς σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Είδα τον Μαραντόνα. Το ποδόσφαιρο κλαίει για τον κορυφαίο όλων», επέλεξε η ιταλική Gazzetta dello Sport στο πρωτοσέλιδο της, ενώ η γαλλική Le Monde – μετά την Equipe – αναφέρθηκε στο θάνατο του «θεού του ποδοσφαίρου».

Η βρετανική Sun έγραψε απλά: «Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε από καρδιακή προσβολή», η ισπανική εφημερίδα As: «D1OS muerte (πέθανε)», ενώ για τίτλος η ισπανική Marca, επέλεξε τις δηλώσεις του «Αν πεθάνω και ξαναγεννηθώ θα ήθελα πάλι να ήμουν ποδοσφαιριστής».

Πρώτο θέμα και στον βρετανικό Independent: «Μαραντόνα, μία προβληματική ιδιοφυία», «Στα χέρια του θεού», έγραψε η Daily Mirror, οι Times έγραψαν στην πρώτη τους σελίδα «Εκατομμύρια θρηνούν για τον θάνατο του Μαραντόνα», η ισπανική El Pais «Πέθανε ο Μαραντόνα, ένας θεός του ποδοσφαίρου», ενώ η -επίσης ισπανική-ABC, έγραψε απλά «Ντιέγκο», με μία ολοσέλιδη φωτογραφία του, που τον δείχνει με το παγκόσμιο κύπελλο του 1986.

Το «Σαν Πάολο» θα μετονομαστεί οριστικά σε Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

Η Νάπολι κράτησε την αναπνοή της. Η είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα διέτρεξε με ταχύτητα όλους τους δρόμους της ιταλικής πόλης και όλοι πάγωσαν. Ο λατρεμένος Ντιέγκο, ο άνθρωπος που έβγαλε από την αφάνεια την ομάδα της πόλης και της χάρισε την περηφάνεια, άφησε την τελευταία πνοή του.

Η διοίκηση της Νάπολι αποφάσισε, λοιπόν, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη να δώσει το όνομα του Μαραντόνα στο γήπεδο της, το «Σαν Πάολο». Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η απόφαση της διοίκησης των «παρτενοπέι» είναι οριστική και το προσεχές διάστημα θα έχει επαφές με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, για την αλλαγή του ονόματος του γηπέδου.

Το «Σαν Πάολο» φωταγωγήθηκε χθες το βράδυ, προς τιμή του μοναδικού Μαραντόνα. Έξω από το γήπεδο συγκεντρώθηκαν αρκετοί φίλαθλοι της ιταλικής ομάδας, όπως και σε άλλα σημεία της πόλης, όπου τίμησαν τη μνήμη του Μαραντόνα με συνθήματα και καπνογόνα.

Η απόφαση της διοίκησης υιοθετεί την πρόταση του δημάρχου της πόλης, Λουίτζι ντε Ματζίστρις, για τη μετονομασία του γηπέδου. Μάλιστα σήμερα το πρωί το δημαρχείο και τα γραφεία της διοίκησης της ομάδας, έχουν κατακλυστεί από χιλιάδες μηνύματα πολιτών, που επικροτούν την απόφαση και ζητούν να προχωρήσει άμεσα η μετονομασία του γηπέδου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment