PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τριήμερο με μπλόκα σε διόδια και παράπλευρο οδικό δίκτυο


Διαφορετική θα είναι η φετινή Καθαρά Δευτέρα για όλους τους Έλληνες καθώς κανένας δεν θα πετάξει χαρταετό στην ύπαιθρο μακριά από τις μεγαλουπόλεις.

Όσοι τολμήσουν να αλλάξουν νομό για να περάσουν το τριήμερο σε κάποια επαρχία κινδυνεύουν να τους βεβαιωθεί πρόστιμο 300 ευρώ και βέβαια οι Αρχές στα διόδια να τους αναγκάσουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Αθήνα.

Μάλιστα ειδικά για αυτό το τριήμερο η ΕΛΑΣ αναμένεται να κάνει εντατικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθούν παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις.

Έτσι από τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Μαρτίου στα διόδια της Περιφέρειας Αττικής θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που θα ελέγχουν όλα τα οχήματα και το αν οι επιβάτες διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και δικαιούνται να αλλάξουν νομό.

Επίσης η ΕΛΑΣ θα στήσει μπλόκα στο παράπλευρο οδικό δίκτυο όπου δεν υπάρχουν διόδια ώστε να μην μπορεί κανείς να εισέλθει ή να εξέλθει από το νομό Αττικής χωρίς να ελεγχθεί.

Παράλληλα θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως εκτός από την απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ νομών ισχύει και η απαγόρευση κίνησης μεταξύ των δήμων οπότε οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να τους επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Επίσης οι κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι υπάρχει και όριο στον αριθμό των επιβατών που επιτρέπεται να μεταφέρουν.

Όσον αφορά στο έθιμο του χαρταετού αλλά και απαγόρευσης εισόδου στα πάρκα και τους κοινόχρηστους χώρους των δήμων δεν υπάρχει ενόψει της Καθαράς Δευτέρας.

Ωστόσο, θα ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί και οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται και την Καθαρά Δευτέρα όπως ισχύουν έως σήμερα με τις μετακινήσεις να επιτρέπονται εντός των δήμων ή σε απόσταση κατά μέγιστο δύο χιλιομέτρων.

Έτσι, δεν υπάρχει έστω σκέψη θεσμοθετημένης απαγόρευσης στο πέταγμα του χαρταετού, ωστόσο η σύσταση των αρμοδίων είναι η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα, αφού τα περιοριστικά μέτρα παραμένουν σε ισχύ και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, οι πολίτες θα απαγορεύεται και την Καθαρά Δευτέρα να μετακινηθούν με αυτοκίνητο είτε στο βουνό, είτε στη θάλασσα και γενικότερα εκτός του δήμου τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Επίθεση με μαχαίρι σε γυναίκα στην Ερμού

Peristeri News

Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Leave a Comment