PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τριήμερη επίσκεψη Ομπάμα στο Βιετνάμ


Tην τριήμερη επίσκεψή του στο Βιετνάμ άρχισε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της «στρατηγικής αναδιάρθρωσης» στην Ασία.

Στο επίκεντρο του διπλωματικού ενδιαφέροντος βρίσκονται ζητήματα αμυντικών προμηθειών προς την ασιατική χώρα, με στόχο την ενίσχυση της αμυντικής μηχανής της, σε μια περίοδο κλιμακούμενης έντασης στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Την περίοδο που προηγήθηκε της επίσκεψης μονοπώλησαν οι συζητήσεις στην Ουάσιγκτον σχετικά με την άρση του εμπάργκο που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ για τις πωλήσεις όπλων στο Βιετνάμ, προκειμένου η ασιατική χώρα ν’ αποκτήσει πρόσβαση στη σύγχρονη αμερικανική αμυντική τεχνολογία.

Μερική άρση των περιορισμών έγινε το 2014, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι η ολοκληρωτική άρση του εμπάργκο, θ’ αποδυναμώσει τη διαπραγματευτική θέση των ΗΠΑ, έναντι ζητημάτων που σχετίζονται με το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο Βιετνάμ.

Ωστόσο, αρκετοί Αμερικανοί σύμβουλοι υποστηρίζουν την περαιτέρω άρση του εμπάργκο ώστε η Ουάσιγκτον να δείξει πρακτική υποστήριξη στην προσπάθεια που κάνει το Βιετνάμ, προκειμένου να ενισχύσει την αποτρεπτική αμυντική ικανότητα του, έναντι της Κίνας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Leave a Comment