PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τρεις τραυματίες από τα πυρά ένοπλης στα γραφεία του YouTube


Τρία άτομα τραυματίστηκαν -ένα εκ των οποίων νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση- όταν η 38χρονη Νασίμ Αγντάμ άνοιξε πυρ μέσα στις κεντρικές εγκαταστάσεις του YouTube, στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Βάσει μαρτυρίας που επικαλείται το CNN, η γυναίκα εισέβαλε στις εγκαταστάσεις την ώρα του μεσημεριανού γεύματος και φαινόταν να έχει στόχο ένα συγκεκριμένο άτομο.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, αποκλείοντας την περιοχή. Όπως ανέφερε εργαζόμενος της εταιρείας με ανάρτησή του στο Twitter, ακούστηκαν πυροβολισμοί τη στιγμή που εκείνος βρισκόταν στο γραφείο του, ενώ άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν.

Κανάλι στο YouTube είχε η δράστις και αυτόχειρας της ένοπλης επίθεσης στην έδρα της YouTube στη βόρεια Καλιφόρνια που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων.

Ηταν οπλισμένη με ένα περίστροφο των 9 mm και πυροβόλησε έναν άνδρα και δύο γυναίκες πριν στρέψει το όπλο στο εαυτό της. Ο 36χρονος άνδρας, ο σύντροφός της, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, αιτία της επίθεσης ήταν μία διένεξή του ζευγαριού.

Ένας υπάλληλος της YouTube δήλωσε ότι προηγουμένως είχε ακούσει καυγά σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου και έναν άνδρα να φωνάζει: «Θέλεις να με πυροβολήσεις;».

Το κανάλι της Νασίμ Αγντάμ στο YouTube, το Nasime Wonder 1, το οποίο διαγράφτηκε μετά την επίθεση, έχει περισσότερους από 5.000 συνδρομητές και τα βίντεό της είχαν ένα εκατομμύριο θεάσεις. Τον Ιανουάριο 2017, η Αγντάμ ανέβασε βίντεο στο οποίο κατηγορούσε την YouTube για «εφαρμογή διακρίσεων και φιλτράρισμα» του περιεχομένου του καναλιού της.

Στην ιστοσελίδα της ανέβαζε βίντεο δημοφιλών YouTubers που διαμαρτύρονταν για μείωση εσόδων από τα δικά τους βίντεο.

Οι αναρτήσεις της Νασίμ Αγντάμ στην αγγλική γλώσσα και στα φαρσί αφορούσαν θέματα περσικού πολιτισμού και υγιεινής διατροφής και η ίδια παρουσιαζόταν ως «Περσίδα Αζέρα vegan bodybuilder».

Ηταν δραστήρια ακτιβίστρια κατά της κακοποίησης των ζώων και ανέβαζε συχνά εικόνες από κακοποίηση ζώων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment