PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τρεις οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα


Στους τρεις ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων από το χθεσινοβραδινό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή του Άδενδρου, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου Παπανικολάου, Κωνσταντίνου Εμμάνουηλίδη, ο τραυματίας που νοσηλευόταν διασωληνωμένος κατέληξε. Δυο τραυματίες παραμένουν σε βαριά κατάσταση, ενώ άλλοι τέσσερις φέρουν ελαφρά τραύματα.

Όπως επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, τα τρία θύματα του δυστυχήματος είναι ένας επιβάτης, ένας μηχανοδηγός κι ένας ελεγκτής.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Πετράκης, δήλωσε από τον τόπο του συμβάντος ότι έως την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί το πρώτο πόρισμα της επιτροπής που έχει συσταθεί για το σιδηροδρομιμό δυστύχημα. «Είναι από τα χειρότερα (δυστυχήματα) που έχουμε δει», ανέφερε ο ίδιος.

Έρευνες για τα αίτια του εκτροχιασμού

Στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρίσκονται από τα ξημερώματα κλιμάκια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια του εκτροχιασμού. Η περιοχή του δυστυχήματος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές Αρχές προκειμένου να εργάζονται απρόσκοπτα όλες οι υπηρεσίες που βρίσκονται επί ποδός από χθες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και επιχείρηση αποκατάστασης της τροφοδοσίας της ηλεκτρικής ενέργειας στις γραμμές, καθώς ένας πυλώνας βρίσκεται κάθετα πεσμένος πάνω στις ράγες.

Η μηχανή της αμαξοστοιχίας, η οποία έχει διαπεράσει κτήριο, διαθέτει πετρελαιοκινητήρα. Για λόγους ασφαλείας βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είδαν το τρένο να «καρφώνεται» μέσα στο κτήριο και περιγράφουν τις στιγμές μετά το δυστύχημα. Στο κτίσμα βρίσκονταν την ώρα της πρόσκρουσης δύο άνδρες οι οποίοι έντρομοι δεν δίστασαν να πηδήξουν από ύψος 5 μέτρων και τελικά κατάφεραν να σωθούν.

«Οι εικόνες ήταν τραγικές, κάποιοι επιβάτες από τα πίσω βαγόνια άνοιγαν τα παράθυρα και έβγαιναν από αυτά. Επικρατούσε πανικός. Ο κόσμος έκανε ό,τι μπορούσε για να απεγκλωβιστεί» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας. «Οι πιο ψύχραιμοι από τους κατοίκους της περιοχής μπήκαν στα βαγόνια για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βγουν.

Συλλυπητήρια Αλ. Τσίπρα

Τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας με αναρτήσεις του στο Twitter.

«Πληροφορήθηκα με οδύνη για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης. Θέλω να συλλυπηθώ τις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» έγραψε ο κ. Τσίπρας.

 

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment