PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τρεις νεκροί στο Μάντσεστερ, ηρεμία στο Λονδίνο


Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην πόλη Μάντσεστερ της Βρετανίας από τα επεισόδια που τις τελευταίες ημέρες, πλήττουν την Βρετανία.

Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην πόλη Μάντσεστερ της Βρετανίας από τα επεισόδια που τις τελευταίες ημέρες, πλήττουν την Βρετανία.

Πρόκειται για τρεις νεαρούς ασιατικής καταγωγής, οι οποίοι χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αστυνομία εξετάζει την υπόθεση ως δολοφονική επίθεση.

Μπορεί η χθεσινή βραδιά να κύλησε ήρεμα στο Λονδίνο, ωστόσο οι ταραχές μεταφέρθηκαν σε άλλες πόλεις της χώρας, στο Μάντσεστερ, στη Λίβερπουλ και στην Οξφόρδη.

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Μάντεστερ, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά, ήταν αυτή που επλήγη περισσότερο. Συνολικά συνελήφθησαν 50 άτομα και σύμφωνα με την αστυνομία, τέτοιου είδους ταραχές δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν.

Εκατοντάδες κουκουλοφόροι έσπαγαν και λεηλατούσαν βιτρίνες καταστημάτων ενώ έβαζαν φωτιά σε κτίρια και αυτοκίνητα.

Στο Λίβερπουλ, ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων έριξε πέτρες σε αστυνομικούς ενώ κατέστρεφε ότι έβλεπε στο πέρασμά της. Μικρότερης έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στην Οξφόρδη.

Ήδη από τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών στην πόλη του Λονδίνου, μετράμε έναν θάνατο ενός πολίτη που βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του απόσφαίρα, που όμως αποκάλυψε ο βαλλιστικός έλεγχος ανεξάρτητης επιτροπής, ήταν αστυνομική. Δεδομένου ότι ο θάνατος ενός πολίτη επίσης από σφαίρα αστυνομικού ήταν η αφορμή για το ξέσπασμα των επεισοδίων, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δύσκολα η βία θα καταλαγιάσει μετά από την εξέλιξη αυτή, μετην αστυνομία να αναπτύσσει δυνάμεις 16.000 ανδρών και να προειδοποιεί ότι στην διάρκεια της νύχτας της Τρίτης θα χρησιμοποιήσει πλαστικές σφαίρες, εφόσον χρειαστεί.

Για τρίτη σερί νύχτα κτίρια παραδόθηκαν στις φλόγες στο Λονδίνο, ενώ το κύμα βίας εξαπλώθηκε πλέον και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως στο Μπρίστολ και στο Λίβερπουλ. Το βράδυ της Τρίτης τα μεγαλύτερης έκτασης επεισόδια πραγματοποιούνταν πλέον στο Μάντσεστερ, όπου η αστυνομία έκανε έκληση στους κατοίκους να κλειδαμπαρωθούν στα σπίτια τους και να μην κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης. Ομάδες νεαρών κουκουλοφόρων κυκλοφορούσαν τη νύχτα στους δρόμους κάνοντας πλιάτσικο και βάζοντας φωτιές σε κτήρια, οχήματα και κάδους απορριμμάτων αλλά και σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων και πετώντας πέτρες και σπασμένα μπουκάλια σε αστυνομικούς. Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή οι πυροσβέστες κατάφεραν να γλιτώσουν μια κοπέλα, πριν καεί ζωντανή μέσα στο σπίτι της.

Τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν επαρκούσαν για να αντιμετωπίσουν όλες τις πυρκαγιές που ξέσπασαν από εμπρησμούς. Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση του κύματος βίας και κάλεσε τους γονείς να έλθουν σε επαφή με τα παιδιά τους για να πληροφορηθούν πού βρίσκονται. Παράλληλα, για να μην διασπαστεί η αστυνομική δύναμη, αναβλήθηκε όλη η ποδοσφαιρική δραστηριότητα στο νησί ενώ ματαιώθηκε ακόμα και η φιλική αναμέτρηση Αγγλίας – Ολλανδίας, που επρόκειτο να φιλοξενηθεί το βράδυ της Τετάρτης στο Γουέμπλεϊ.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι έχουν γεμίσει τα κρατητήρια του Λονδίνου αφού έχουν συλληφθεί συνολικά 550 άτομα, ανάμεσά τους και… ένα αγόρι 11 ετών (μια είδηση που προκαλεί σοκ). Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 69 από τους συλληφθέντες, ενώ ήδη με μπροστάρισσα την Γερμανία, άρχισαν να εκδίδονται από διάφορες χώρες ταξιδιωτικές οδηγίες με συστάσεις στους πολίτες τους να αποφεύγουν το Λονδίνο και γενικά την Βρετανία!!! Ήδη μετά το Βερολίνο σε σχετικές εκδόσεις προχώρησαν η Ουάσιγκτον αλλά και η… Λισσαβώνα!

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, που επέστρεψε εσπευσμένα στην Ντάουνινγκ Στριτ από την Ιταλία όπου έκανε διακοπές, ανακοίνωσε ότι θα διακόψει για μια ημέρα τις θερινές διακοπές του και το Κοινοβούλιο που συγκαλείται σε έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη ώστε να προβεί σε δήλωση για τις ταραχές. «Αυτές είναι αρρωστημένες σκηνές, σκηνές ανθρώπων να λεηλατούν να καταστρέφουν, να κλέβουν», αναφέρουν οι ξένοι δημοσιογράφοι, ενώ ο πρωθυπουργός τονίζει από τους τόπους της καταστροφής, όπου περιόδευσε: «Αυτή είναι ξεκάθαρα εγκληματικότητα και πρέπει να αντιμετωπιστεί και να νικηθεί».

«Πρόκειται για ανούσια, τυχοδιωκτική βία, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, Είναι απολύτως απαράδεκτο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ τονίζοντας ότι το κύμα βίας «δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον θάνατο του Μάρκ Ντάγκαν», του 29χρονου που σκοτώθηκε την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια “ανταλλαγής πυρών” με την αστυνομία στο Τότεναμ, γεγονός που πυροδότησε την ένταση. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η εκδοχή της “ανταλλαγής πυρών” καταρρίπτεται πλέον από την ανεξάρτητη αρχή που ανέλαβε να διερρευνήσει τις συνθήκες θανάτου του και αποκάλυψε ότι δεν είχε φύγει σφαίρα από το όπλο που βρέθηκε επάνω του.

Aναλυτές αποδίδουν την έκρηξη του κύματος βίας στις περικοπές των κοινωνικών παροχών που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της σκληρής πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες στα βίαια επεισόδια προέρχονται από φτωχές περιοχές με μεγάλα ποσοστά ανεργίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment