PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τραμπ: Προς τιμήν μας που έχουμε τόσα κρούσματα


Προς τιμήν των ΗΠΑ είναι ο τεράστιος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, εκτίμησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπυποστηρίζοντας στο υπουργικό του συμβούλιο ότι το γεγονός επιβεβαιώνει ότι η χώρα διεξάγει πολλά διαγνωστικά τεστ.

«Ξέρετε, όταν λέτε ότι έχουμε τα περισσότερα κρούσματα, είναι διότι κάνουμε τα περισσότερα τεστ», επανέλαβε ο Τραμπ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Στις ΗΠΑ έχουν ήδη καταγραφεί 1.527.895 επιβεβαιωμένα κρούσματα, όταν σε παγκόσμιο επίπεδο τα κρούσματα αγγίζουν σχεδόν τα 4,9 εκατ.  κρούσματα. Η δεύτερη χώρα, μετά τις ΗΠΑ, με τα περισσότερα κρούσματα είναι η Ρωσία, όπου έχουν καταγραφεί έως σήμερα 299.941. Η επίσημη εκδοχή των ρωσικών αρχών από τις αρχές Μαΐου, οπότε καταγράφονται καθημερινά περί τα 10.000 κρούσματα, είναι η ίδια ακριβώς με του Τραμπ, ότι δηλαδή διεξάγονται πολλά διαγνωστικά τεστ.

Σε αντίθεση με τη Ρωσία ωστόσο, οι ΗΠΑ καταγράφουν επίσης πολύ μεγάλο αριθμό θανάτων από τη νόσο (91.921). Η δεύτερη χώρα σε αριθμό θανάτων, είναι η Βρετανία (35.422), σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment