PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τραμπ: Οι ΗΠΑ δεν έχουν «εγκαταλείψει» τους Κούρδους


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν «εγκαταλείψει» τους Κούρδους, δύο ημέρες αφότου ανακοίνωσε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα, στη βόρεια Συρία.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία αποχώρησης από τη Συρία, όμως δεν έχουμε σε καμία περίπτωση εγκαταλείψει τους Κούρδους που είναι ξεχωριστοί άνθρωποι και υπέροχοι μαχητές», ανέφερε το tweet που έγραψε ο Τραμπ.

«Βοηθάμε τους Κούρδους οικονομικά (παρέχοντάς τους) όπλα» συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, ωστόσο, ο Τραμπ υπερασπίστηκε τη σχέση της Ουάσιγκτον με την Τουρκία, στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων που προκάλεσε στους κόλπους των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας του για την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι, με τρόπο βολικό, ξεχνούν ότι η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ. Είναι επίσης καλοί στο να συναλλάσσεται κανείς μαζί τους. Επιπλέον, και το σημαντικότερο, θυμηθείτε ότι η Τουρκία είναι ένα σημαντικό και ταμειακώς ενήμερο κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σημειώνεται πως οι Κούρδοι στη βόρεια Συρία ετοιμάζονται να ανοίξουν μία πόρτα στη Δαμασκό και μία ακόμη στη Μόσχα, προκειμένου να καλύψουν το κενό στη ασφάλεια που θα αφήσουν πίσω τους οι αμερικανικές δυνάμεις, εφόσον αποχωρήσουν πλήρως από τα σύνορα με την Τουρκία.

Την προοπτική της νέας συμμαχίας στην περιοχή, έναν κίνδυνο τον οποίο επισήμαναν ειδικοί και μη από την πρώτη στιγμή που ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, επιβεβαίωσε στο Reuters ο Κούρδος αξιωματούχος Μπαντράν Τζία Κουρντ.

Παράλληλα, στις 13 Νοεμβρίου θα μεταβεί ο Τούρκος πρόεδρος στις ΗΠΑ, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες και επιβεβαίωσε σήμερα μέσω Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment