PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τραμπ: Γελοία η θεωρία ότι η Ρωσία επηρέασε τις εκλογές


Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «δεν πιστεύει» τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η CIA κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ρωσία επιδίωξε να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην εκπομπή Fox News Sunday.

«Νομίζω ότι είναι γελοίο. Νομίζω ότι είναι μία ακόμη δικαιολογία. Δεν το πιστεύω», ανέφερε ο κ. Τραμπ στη συνέντευξη η οποία ηχογραφήθηκε το Σάββατο, απαντώντας σε ερώτηση για την αποκάλυψη της Washington Post.

«Εκείνοι (σ.σ. η CIA) δεν ξέρουν αν είναι η Ρωσία, η Κίνα ή κάποιος άλλος», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην υποκλοπή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας πολιτικών οργανισμών στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές. «Θα μπορούσε να είναι κάποιος στο κρεβάτι του, κάπου. Δεν έχουν ιδέα», είπε ο κ. Τραμπ.

Σύμφωνα με τον μεγιστάνα των ακινήτων, «είναι οι Δημοκρατικοί που δημοσιοποιούν αυτές τις πληροφορίες επειδή υπέστησαν μία από τις μεγαλύτερες ήττες στην πολιτική ιστορία αυτής της χώρας».

Ερωτηθείς αν γνωρίζει κατά πόσον σκοπός των Δημοκρατικών με αυτές τις αποκαλύψεις είναι να τον εξασθενίσουν, απάντησε ότι «θα μπορούσε».

Οι αποκαλύψεις

Πηγές τις οποίες επικαλείται η Washington Post δήλωσαν ότι πηγές που συνδέονται με τη Μόσχα διοχέτευσαν στην ιστοσελίδα WikiLeaks υποκλαπέντα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποτέστα και του Δημοκρατικού Κόμματος, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι Ρώσοι κυβερνοπειρατές επιτέθηκαν επίσης στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ωστόσο τίποτα δεν έχει διαρρεύσει σχετικά με τις αποκαλύψεις τους γι’ αυτό τον στόχο.

Τα συμπεράσματα της CIA δημοσιοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής λίγο αφότου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διέταξε τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για τις πειρατείες στον κυβερνοχώρο που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment