PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τραγωδία στην Αλεξάνδρεια


Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από εκκλησία και σκότωσε τουλάχιστον 21 ανθρώπους στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από εκκλησία και σκότωσε τουλάχιστον 21 ανθρώπους στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου καθώς οι πιστοί συγκεντρώθηκαν για την Πρωτοχρονιά, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

Αλλοι 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν από το επεισόδιο, που εξώθησε αμέσως εκατοντάδες Κόπτες Χριστιανούς να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν. Ορισμένοι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι αλληλοσφυροκοπήθηκαν με πέτρες, σύμφωνα με έναν αυτόπτη· αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν.

“Θυσιάζουμε τις ψυχές και το αίμα μας για το Σταυρό”, φώναζαν οι χριστιανοί κοντά στην κοπτική ορθόδοξη εκκλησία όπου συνέβη η έκρηξη, δήλωσε ο μάρτυρας.

Το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Middle East μετέδωσε πως το αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά από την εκκλησία και ανέφερε πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, χωρίς να δίνει αριθμούς. Ανέφερε πως ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο και οι ερευνητές προσπαθούν να προσδιορίσουν την αιτία.

Διεθνής κατακραυγή για την επίθεση με είκοσι ένα νεκρούς και εβδομήντα εννέα τραυματίες στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Το σεβασμό της στις θεμελιώδεις αρχές, όπως αυτή της θρησκευτικής ελευθερίας, αλλά και την υποστήριξή της στις αιγυπτιακές αρχές στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, εξέφρασε η Γαλλία.

Τρομοκρατικό έγκλημα, με στόχο την εθνική ενότητα και τον θρησκευτικό πλουραλισμό της Αιγύπτου, αλλά και άλλων αραβικών χωρών, χαρακτηρισε την επίθεση η Συρία.

Εκκληση προς τους ηγέτες όλου ςτου κόσμου να υπερασπιστούν τους χριστιανούς απέναντι στην κακομεταχείριση και στην θρησκευτική μισαλλοδοξία απηύθυνε ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος.

Να φανούν θαρραλέοι ζήτησε από τους Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή ο λατίνος πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, αρχιεπίσκοπος Φουάντ Τουάλ.

Τη βαθειά του θλίψη εξέφρασε ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας, που καταδίκασε επίσης την επίθεση.

“Τρομοκράτες έβαλαν στόχο τη χώρα, τους χριστιανούς κόπτες και τους μουσουλμάνους”, επισήμανε ο πρόεδρος Μουμπάρακ, προσθέτοντας πως τα σχέδια των τρομοκρατών αυτών να αποσταθεροποιήσουν την Αίγυπτο ή να διχάσουν χριστιανούς και μουσουλμάνους θα αποτύχουν.

Οι χριστιανοί αποτελούν το 10% των 79 εκατομμυρίων κατοίκων της Αιγύπτου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment