PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Το Youtube ετοιμάζει live streaming εφαρμογή


Πιο κοντά στη δυνατότητα να βλέπει κανείς και να κάνει το δικό του live streaming φαίνεται πώς είναι το Youtube χωρίς οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της εταιρείας να έχουν επιβεβαιώσει ή διαψεύσει κάτι.

Αν αυτό γίνει πραγματικότητα, πράγμα το οποίο είναι και το πιο πιθανό σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, τότε φαίνεται πως οι μεγάλες πλατφόρμες live streaming θα αποκτήσουν έναν πολύ ισχυρό ανταγωνιστή.

Όπως αναφέρει το VentureBeat, η νέα εφαρμογή θα λέγεται YouTube Connect και θα είναι κάτι παρόμοιο με το Periscope και το Facebook Live. «Θα μπορείς να συνδέεσαι με τον λογαριασμό σου στο Google ή στο Youtube απευθείας και να ξεκινάς live streaming από το κινητό σου τηλέφωνο» λέει το δημοσίευμα επικαλούμενο έγκυρες πηγές. Αυτά τα σχέδια του YouTube θα έχουν ως στόχο να προσελκύσουν νέους χρήστες και κοινό που θα μπορεί να επωφεληθεί από αυτή τη live εικόνα που θα προσφέρει.

Η δημοφιλία της εφαρμογής Periscope που είναι ιδιοκτησίας του Twitter οδήγησε και το Facebook να προχωρήσει στη δυνατότητα για live streaming και πολλοί είναι οι χρήστες σελίδων που ήδη χρησιμοποιούν ενεργά και σταθερά πλέον το νέο αυτό εργαλείο.

Όσον αφορά το Youtube θεωρείται ότι τα βίντεο από τα live streaming θα αποθηκεύονται σε ειδική κατηγορία για να μπορεί κανείς να τα δει και αργότερα. Έτσι τα βίντεο από τις ζωντανές μεταδόσεις θα είναι πάντα ορατά μέσα στην πλατφόρμα και θα είναι αποθηκευμένα στα αντίστοιχα κανάλια. Σίγουρα αυτή η νέα εφαρμογή έρχεται σε μια περίοδο που η δημοφιλής πλατφόρμα έχει μείνει πίσω όσον αφορά το live streaming, καθώς το προσφέρει κάποιες φορές με περιορισμένη πρόσβαση.

Με τη νέα αυτή εφαρμογή θα δίνεται η δυνατότητα σε πολύ μεγαλύτερο κοινό να το χρησιμοποιήσει. Το να επιτρέπει στους χρήστες να έχουν άμεση και ζωντανή αλληλεπίδραση με το κοινό τους θα τους κάνει να μην καταφεύγουν σε Facebook και άλλες πλατφόρμες με live streaming.

Πάντως, όσον αφορά το Facebook, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέφερε ότι το κοινό του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου είναι ενθουσιασμένο με τη νέα αυτή δυνατότητα και όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν πρόσβαση σε αυτό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment