PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Το Twitter δοκιμάζει tweets με φωνή


To Twitter ανακοίνωσε την Τετάρτη πως δοκιμάζει μια νέα λειτουργία η οποία θα επιτρέπει σε χρήστες να κάνουν tweets χρησιμοποιώντας τη φωνή τους, «πιάνοντας» μέχρι και 140 δευτερόλεπτα audio σε ένα tweet.

Η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη σε έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στο iOS της Apple προς το παρόν και θα διατεθεί για περισσότερους χρήστες iOS τις προσεχείς εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σε σχετικό blog post.

Σύμφωνα με τη δημοφιλή πλατφόρμα micro-blogging, οι χρήστες θα είναι σε θέση να δημιουργούν φωνητικά tweets χρησιμοποιώντας ένα νέο εικονίδιο με «μήκη κύματος» στην οθόνη σύνθεσης tweets.

Οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων και το Twitter πιέζονται εδώ και καιρό να ελέγξουν το ανεπιθύμητο περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους, που μπορεί να περιλαμβάνει προσβλητικό υλικό, παραπληροφόρηση κ.α.

«Δουλεύουμε πάνω στην ενσωμάτωση επιπλέον συστημάτων παρακολούθησης εν όψει της διάθεσης (αυτής της λειτουργίας) σε όλους» είπε στο Reuters η Άλι Παβέλα, εκπρόσωπος του Twitter. «Θα εξετάζουμε οποιαδήποτε φωνητικά tweets μας αναφερθούν με βάση τους κανόνες μας και θα προβαίνουμε στις αναγκαίες ενέργειες, όπως την υπόδειξη, εφόσον απαιτείται».

Το Twitter, που επισυνάπτει «ταμπέλες» σε περιεχόμενο που περιλαμβάνει τροποποιημένα ή συνθετικά media, έχει επίσης αρχίσει να επισυνάπτει ταμπέλες για fact-checking σε συγκεκριμένα είδη παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό και τις εκλογές, μεταξύ των οποίων και ένα tweet του Αμερικανού προέδρου Τραμπ σχετικά με την επιστολική ψήφο.

Σημειώνεται πως τον προηγούμενο μήνα το Twitter επισύναψε προειδοποίηση σε ένα tweet του Τραμπ για τις διαδηλώσεις στη Μινεάπολη, βάσει της οποίας εγκωμίαζε τη βία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment