PeristeriNews.gr
Υγεία

Το Top5 των μύθων για την υγεία μας


Μία επισκόπηση από Αμερικανούς ερευνητές πάνω σε επτά συνηθισμένες ιατρικές πεποιθήσεις έδειξαν πως δεν είναι τίποτα περισσότερο απο μύθοι.

  • Ενώ φήμες κάνουν λόγο για το 10%, το ανθρώπινο είδος χρησιμοποιεί την πλειοψηφία του εγκεφάλου του.

Εικόνες έχουν δείξει πως μάλιστα χρησιμοποιούμε γύρω στο 60% του μυαλού μας ενώ κοιμόμαστε ενώ μία έρευνα που χρησιμοποιεί τη διέγερση του ανθρώπινου εγκεφάλου μέσω ηλεκτρισμού αποκάλυψε πως δεν υπάρχουν ανενεργές περιοχές στο μυαλό.

  • Το «σπάσιμο» των αρθρώσεων στα δάχτυλα δεν είναι κάτι απλά τρομερά εκνευριστικό, αλλά μπορεί να καταστρέψει την υγεία των χεριών σας.

Ένα πράγμα ωστόσο που δεν θα αποκτήσετε είναι αρθρίτιδα όπως έχουν αποδείξει οι έρευνες. Μία από αυτές, που παρακολούθησε 300 τύπους που αρέσκονται να «σπάνε» τα δάχτυλά τους, αποκάλυψε πως οι συμμετέχοντες που το έκαναν σπανιότερα δεν είχαν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν αρθρίτιδα από εκείνους το έκαναν πιο συχνά.

Ωστόσο, η έρευνα έχει επίσης δείξει πως «σπάζοντας» τις αρθρώσεις, πράγματι καθιστά πιο ευαίσθητο στο πρήξιμο των χεριών και στη μειωμένη δύναμη της παλάμης σας.

  • Κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι προκαλεί τους λόξυγξες, οι οποίοι συμβαίνουν όταν το διάφραγμα έχει ακούσιους σπασμούς, αν και ορισμένες τροφές, ποτά και πράξεις ίσως τους ενεργοποιούν.

Δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος για να τους ξεπερνάμε, αν και οι περισσότεροι από εμάς φαίνεται πως έχουν κάποια δική τους ξεχωριστή θεραπεία, όπως ένα τρόμαγμα, τις εφτά γουλιές νερό ή το κράτημα της αναπνοής.

Υπάρχουν κάποιες μέθοδοι αντιμετώπισης των επίμονων λοξύγκων, οι οποίες μπορούν να τους αντιμετωπίσουν για λίγες ώρες, αλλά η αποδοτικότητά τους συζητείται.

Οι λόξυγκες που μας πιάνουν είναι απολύτως αθώοι και η πιο σίγουρη θεραπεία είναι απλώς να τους αφήσουμε να φύγουν μόνοι τους.

  • Ακόμα ένας διάσημος μύθος είναι πως η καρδιά σου κυριολεκτικά «πηδάει» ένα χτύπο όταν φτερνίζεσαι.

Κι άλλες χαζομάρες! Όταν φτερνίζεται κάποιος, η πίεση στο στήθος του αυξάνει καθώς εισπνέει και πέφτει όταν εκπνέει, έτσι ο ρυθμός της καρδιάς επηρεάζεται, όμως να είστε σίγουροι πως συνεχίζει να χτυπά.

  • Έχουμε χάσει το μέτρημα από τις φορές οι άνθρωποι υποστηρίζουν πως δεν έπρεπε να φάνε μία μπάνανα επειδή είναι πολύ παχυντική.

Ανοησίες! Στην πραγματικότητα οι μπανάνες περιέχουν μόνο γύρω στο ένα γραμμάριο λίπους, ενώ η πλειοψηφία των άλλων φρούτων και των λαχανικών είναι επίσης εξαιρετικά χαμηλά σε λίπος, και το πιο σημαντικό, είναι υπερβολικά ωφέλιμα για τον οργανισμό σας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Peristeri News

Τι δείχνει μελέτη για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid

Peristeri News

Δωρεάν Rapid Tests στο Δημαρχείο Περιστερίου και τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment