PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Το Facebook έφτασε δύο δισεκατομμύρια χρήστες


Περισσότερο από το 1/4 του πληθυσμού παγκοσμίως χρησιμοποιεί το Facebook, κάθε μήνα.

«Γίναμε επίσημα δυο δισεκατομμύρια» δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση ο εμπνευστής και ιδρυτής Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Το νέο αυτό ορόσημο έρχεται 13 χρόνια μετά την ίδρυση του Facebook από τον Ζούκερμπεργκ, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Harvard.

Μετά το λανσάρισμα του διάσημου κοινωνικού δικτύου, ο ίδιος αποχώρησε από το πανεπιστήμιο.

Ο ιντερνετικός κολοσσός ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2012 ότι οι χρήστες του άγγιζαν το ένα δισεκατομμύριο, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια ο αριθμός διπλασιάστηκε.

Η ταχύτατη αυτή ανάπτυξη έρχεται να διαψεύσει όλους όσοι πίστευαν ότι το κοινωνικό δίκτυο θα έχει σταδιακά πτωτική πορεία, αφού άλλα δίκτυα, όπως το Snapchat θα «έκλεβε» τους χρήστες.

Νωρίτερα τη χρονιά αυτή, το Facebook προειδοποίησε ότι τα διαφημιστικά έσοδα θα παρουσίαζαν κάμψη, με τις φιλοδοξίες του Ζούκερμπεργκ να παραμένουν, ωστόσο, υψηλές.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στην USA Today, «δε αναγάγαμε το γεγονός των δυο δισεκατομμυρίων χρηστών σε κάτι τεράστιο, καθώς ακόμη δεν έχουμε συνδεθεί με όλους».

«Και αυτό μας ενδιαφέρει πραγματικά. Να μπορέσουμε να συνδεθούμε με τον κάθε ένα».

Βέβαια, η ανοδική αυτή πορεία του κοινωνικού δικτύου έχει δημιουργήσει έντονες πιέσεις για έλεγχο και περιορισμό του βίαιου και παράνομου περιεχομένου που αναρτάται από χρήστες.

Υπενθυμίζεται ότι το πιο πρόσφατο σχετικό περιστατικό συνέβη στην Αμερική και περιελάμβανε έναν άντρα που ανήρτησε ένα βίντεο που απεικονίζει τον ίδιο να πυροβολεί και να σκοτώνει έναν ηλικιωμένο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment