PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Το animation βίντεο του νέου τραγουδιού του Moby


To νέο single του Moby οπτικοποιήθηκε και αποτελεί ένα ηχηρό σχόλιο για την αυξανόμενη εξάρτηση από την τεχνολογία που παρουσιάζει η σύγχρονη κοινωνία παγκοσμίως.

Το βίντεο του τραγουδιού με τίτλο Are You Lost in The World Like Me? που δημιούργησε ο animator Steve Cutts, είναι ένα ζοφερό και γκρίζο πορτρέτο της προσκόλλησης και της εξάρτησης των μαζών -ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, μόρφωσης ή κοινωνικής κατάστασης- από τα smartphones και την εικονική πραγματικότητα.

Επιπλέον, υπογραμμίζει το γρήγορο ρυθμό της -γκρίζας πάντα- καθημερινότητας, την αλλαγή των προτεραιότητων του σύγχρονου ανθρώπου και την έλλειψη της ανθρώπινης επαφής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τρίλεπτου και μεγχαλικού ομολογουμένως κλιπ, το οποίο είναι ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων –παλαιάς σχολής- παρακολουθούμε τους σύγχρονους ανθρώπους ως άβουλα όντα, εθισμένα και κολλημένα στην οθόνη του κινητού τους να τραβούν selfie φωτογραφίες, να στέλνουν emojis, να κυνηγούν πόκεμον, να προσποιούνται συναισθήματα και στην ουσία να ζουν και να αναπνέουν για έναν ψεύτικο, εικονικό κόσμο, αγνοώντας και αδιαφορώντας για όσα πραγματικά και ουσιαστικά συμβαίνουν γύρω τους.

Λίγοι γνωρίζουν τον Steve Cutts, αλλά ο Λονδρέζος illutrator καλλιτέχνης έχει συνεργαστεί με πολλά περιοδικά, sites, τηλεοπτικά σόους αλλά και διεθνείς οργανισμούς για να κατασκευάσει animation projects με κοινωνικό μήνυμα. Από τους Simpsons, μέχρι την Unesco τα καυστικά του σκίτσα προβάλουν μη-φωτογενείς παρατηρήσεις για τον κόσμο μας σήμερα και προκαλούν διάλογο. Αυτό δηλαδή που οφείλει να κάνει η τέχνη.

«Για μένα το βίντεο σχολιάζει την συνεχώς αυξανόμενη εξάρτησή μας από την τεχνολογία και την εξίσου αυξανόμενη έλλειψη ανθρώπινης επαφής κι επικοινωνίας. Εστιάζει στο πώς η τεχνολογία μας αλλάζει – πώς μας έχει κάνει εντελώς απαθείς…» δήλωσε ο Cutts.

«Πριν από κάποια χρόνια είδα το βίντεο του Στιβ Κατς “Man” – ενθουσιάστηκα, μου ανατίναξε το μυαλό!» δήλωσε ο Moby. «Τον έψαξα στο Ιντερνετ και βρήκα το e-mail του. Πολύ ταπεινά του ζήτησα να κάνει ένα βίντεο για μένα. Ημουν τυχερός, δέχθηκε. Το βίντεο του «Are You Lost In The World Like Me?» είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα βίντεο που έχουν ντύσει τραγούδια μου».

Δείτε το:

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε η ηθοποιός Τέτη Σχοινάκη

Peristeri News

Περιστέρι: Συναυλία αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση από το ΚΚΕ

Peristeri News

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Leave a Comment