PeristeriNews.gr
Οικονομία

Το 93% των συνδρομητών του Bloomberg «χρεοκοπεί» την Ελλάδα


Δεν θα αντέξει ούτε η Ευρωζώνη.

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Bloomberg, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 1.031 συνδρομιτές του, μεταξύ αυτών αναλυτές, επενδυτές και χρηματιστές, δείχνουν πως το 93% πιστεύει ότι η Ελλάδα παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας έχει λάβει η κυβέρνηση θα πτωχεύσει. Το 51% συμφωνεί ότι και η ευρωζώνη βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία παγκόσμια δημοσκόπηση του πρακτορείου το 75% προβλέπει ύφεση στην Ευρωζώνη μέσα στον επόμενο χρόνο, το 72% προβλέπει πως μια χώρα μέλος της ευρωζώνης θα εγκαταλείψει μέσα σε πέντε χρόνια το ευρώ, ενώ το 40% θεωρεί πως αυτό θα γίνει μέσα στο επόμενο έτος.

Το 53% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κρίση χρέους θα διαχυθεί στον τραπεζικό τομέα ο οποίος κατέχει τα κρατικά ομόλογα, ενώ περίπου το 35% εκτιμά πως η επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους θα εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία τον επόμενο χρόνο.

Το 56% δηλώνει πως θα μειώσει την έκθεσή του στο ευρώ μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ενώ το 88% δήλωσε ότι οι συνθήκες στην οικονομία της Ευρωζώνης επιδεινώνονται.

Δεδομένου ότι η Ελλάδα αγωνίζεται να επιβάλει τη λιτότητα που απαιτείται για την αξιοποίηση της διεθνούς βοήθειας το 93% των ερωτηθέντων δήλωσε πως τελικά η χώρα θα χρεοκοπήσει. Το 56% προβλέπει το ίδιο για την Πορτογαλία, ενώ το 58% θεωρεί πως η Ιρλανδία θα αποφύγει τη χρεοκοπία.

Το 64% δήλωσε πως η Ισπανία θα συνεχίσει να πληρώνει τους λογαριασμούς της και παρόμοιος αριθμός ερωτηθέντων δήλωσε ότι το ίδιο θα ισχύσει η Ιταλίας.

Για το πώς αξιολογούν τους ηγέτες της Ευρώπης με χρηματοοικονομικά κριτήρια το 59% αντιμετωπίζει αρνητικά την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και το 70% ήταν επικριτικό για τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα από την εφορία

Peristeri News

Καταφθάνει ο λογαριασμός του νέου ΕΝΦΙΑ

Peristeri News

Πότε και πόσο αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment