PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το 50% των Αμερικανών συμφωνεί με το διάταγμα Τραμπ


Σχεδόν το 50% των Αμερικανών συμφωνεί με το διάταγμα Τραμπ για την προσωρινή απαγόρευση εισόδου σε υπηκόους επτά μουσουλμανικών χωρών, ενώ ένας στους τρεις πολίτες θεωρεί ότι βελτιώνει την ασφάλεια στη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες περίπου το 31% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η απαγόρευση τους έδωσε την αίσθηση ότι ήταν «περισσότερο ασφαλείς», ενώ το 25% απάντησε ότι ένιωθε «λιγότερο ασφαλές». Το 33% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα.

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, το 49% των Αμερικανών συμφωνεί με το διάταγμα και το 41% διαφωνεί. Περίπου 53% των Δημοκρατικών είπαν ότι «διαφωνούν έντονα» με την απόφαση του Τραμπ, ενώ το 51% των Ρεπουμπλικανών είπαν ότι «συμφωνούν έντονα».

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν πιστεύουν ότι η κράτος θα έπρεπε να δείξει μια προτίμηση σε χριστιανούς πρόσφυγες, όπως έχει υπονοήσει ο Τραμπ. Περίπου το 56% διαφωνεί με το να υποδεχθεί η χώρα «χριστιανούς πρόσφυγες, αλλά όχι μουσουλμάνους».

Η δημοσκόπηση Reuters/Ipsos διεξήχθη διαδικτυακά στα αγγλικά και στις 50 πολιτείες, σε δείγμα 1.201 ατόμων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment