PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Το 36% των επιχειρηματιών θα προχωρήσει σε απολύσεις


Σημαντική άνοδο του ποσοστού ανεργίας, μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα, προοιωνίζει η πρόθεση των Βορειοελλαδιτών επιχειρηματιών να προχωρήσουν σε απολύσεις το Μάιο.

Σημαντική άνοδο του ποσοστού ανεργίας, μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα, προοιωνίζει η πρόθεση των Βορειοελλαδιτών επιχειρηματιών να προχωρήσουν σε απολύσεις το Μάιο, όπως προκύπτει από τις μηνιαίες στατιστικές μετρήσεις του δείκτη Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500), τον Απρίλιο. Οι μετρήσεις, που διεξάγονται από την εταιρία δημοσκοπήσεων – ερευνών «Interview», γίνονται σε δείγμα 500 επιχειρήσεων της βόρειας Ελλάδας.

Ειδικότερα, το 36% των επιχειρηματιών δήλωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε απολύσεις το Μάιο, έναντι του 22% τον περασμένο Μάρτιο και του 24% τον Απρίλιο του 2010. Αντίστοιχο ποσοστό 36%, είχε παρουσιαστεί μόνον το Νοέμβριο του 2010, ενώ το “άλμα” από το 22% του Μαρτίου, στο 36% του περασμένου μήνα, δεν έχει παρουσιαστεί ξανά από το ξεκίνημα των μετρήσεων του NGBI 500 (Οκτώβριος 2009).

Μεταξύ άλλων, ο δείκτης τον περασμένο Απρίλιο κατέγραψε τη δεύτερη χαμηλότερη επίδοσή του (-42), από δημιουργίας του, ενώ υποχώρησε για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2010. Η απαισιοδοξία των επιχειρηματιών, άλλωστε, είναι έκδηλη, καθώς μόλις το 5% από αυτούς κρίνει τη γενική κατάσταση της εταιρία τους καλή, (το χαμηλότερο ποσοστό σ’ αυτήν την επιλογή από τον Οκτώβριο του 2009).

Επιπλέον, διαφαίνεται στάση αναμονής και ενδεχομένως αδυναμία πρόβλεψης των εξελίξεων, από τις απαντήσεις τους για το πώς βλέπουν να εξελίσσεται η κατάστασή τους μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν τον Απρίλιο με σχεδόν παρόμοιο τρόπο, σε σχέση με το Μάρτιο, με μικρή συρρίκνωση του ποσοστού όσων βλέπουν επιδείνωση της κατάστασης.

Παρόμοιες είναι οι απαντήσεις τους μεταξύ Απριλίου και Μαρτίου 2011 και στο ζήτημα του τζίρου, καθώς παρατηρούνται μικρές αυξομειώσεις στα ποσοστά όσων δηλώνουν συρρίκνωση ή διεύρυνση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ιδιώτες παθολόγοι ή γενικοί γιατροί εντάσσονται στον Προσωπικό Γιατρό

Peristeri News

Ελεύθερος ο 22χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 16χρονης στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment