PeristeriNews.gr
Οικονομία

Το 26% των Ελλήνων αδυνατεί να εξασφαλίσει επαρκή θέρμανση


Το ακριβό πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα «καίει» ένα στα τέσσερα ελληνικά νοικοκυριά. Το ποσοστό των πολιτών στη χώρα μας, που αδυνατεί να διασφαλίσει, για οικονομικούς λόγους, επαρκή θέρμανση για το σπίτι του είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπερτριπλάσιο του κοινοτικού μέσου όρου. 

Σύμφωνα με στοιχεία, που δημοσιεύει σήμερα, για το 2017, το 8% των Ευρωπαίων δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να θερμάνουν επαρκώς το σπίτι τους. Στην Ελλάδα το ποσοστό είναι 26%. Την αρνητική πρωτιά έχει το φτωχότερο μέλος της Ε.Ε., η Βουλγαρία (37%) και ακολουθεί η Λιθουανία (29%). Πολύ κοντά βρίσκονται ακόμη δύο χώρες του Νότου, η Κύπρος (23%) και η Πορτογαλία (20%).

Αντιθέτως τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται, όπως θα περίμενε κανείς, σε πλούσιες χώρες, με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά ανεργίας, αλλά και σχετικά ισχυρό κοινωνικό κράτος: Λουξεμβούργο, Φινλανδία, Σουηδία, Ολλανδία και Αυστρία. Και στις πέντε χώρες το ποσοστό των πολιτών που αδυνατούν οικονομικά να καλύψουν τις ανάγκες για θέρμανση είναι κοντά στο 2%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment