PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Το 2016 ξεκινά το Google Project Loon


Με στόχο να υπάρχει πρόσβαση στο Internet σε ολόκληρο τον κόσμο, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Γης, η Google ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει από το επόμενο έτος το «Project Loon».

Το εγχείρημα αφορά τεράστια μπαλόνια τα οποία θα πετούν σε ύψος μεγαλύτερο αυτού όπου πετούν τα αεροσκάφη και στην ουσία θα αποτελούν «πομπούς» για την παροχή υπηρεσιών του Διαδικτύου ακόμα και στις πιο απόκρημνες περιοχές, όπου η πρόσβαση στο Internet είναι σχεδόν αδύνατη.

Η εταιρεία Alphabet που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το εγχείρημα αυτό για λογαριασμό της Google ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συνεργαστεί με τρεις κορυφαίους παρόχους κινητής τηλεφωνίας του δικτύου τηλεπικοινωνιών της Ινδονησίας, ώστε να ξεκινήσουν τα πρώτα δοκιμαστικά, πιθανόν στις αρχές του επόμενου 2016.

«Πρόκειται για ιπτάμενους πύργους κινητής τηλεφωνίας», αναφέρει σε ανάρτησή του σε blog της Google, ο αντιπρόεδρος του Project Loon Μάικ Κάσιντι. «Πετώντας με τη δύναμη των ανέμων σε υψόμετρο διπλάσιο από αυτό που πετούν τα εμπορικά αεροσκάφη, καθένα από τα μπαλόνια θα εκπέμπουν σήμα στο έδαφος. Όταν ένα μπαλόνι παρασύρεται εκτός εμβέλειας, κάποιο άλλο θα πλησιάζει για να πάρει τη θέση του», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην ανακοίνωσή της η Alphabet αναφέρει ότι θα συνεργαστεί με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών Indosat, Telkomsel και XL Axiata της Ινδονησίας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό τεχνολογίας Wired.

«Μέσα στα επόμενα χρόνια, ευελπιστούμε ότι το Loon θα συμβάλει στο να αποκτήσουν υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο Internet τουλάχιστον 100 εκατομμύρια Ινδονήσιοι», πρόσθεσε ο Κάσιντι.

Η Ινδονησία έχει τις κατάλληλες γεωγραφικές προδιαγραφές για αυτό το μεγαλεπήβολο εγχείρημα, καθώς τα 17.000 νησιά της επεκτείνονται σε έκταση 1,9 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων και διαθέτει πληθυσμό τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων κατοίκων, από τους οποίους μόνο 1 στους 3 έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετά από σχεδόν δύο ώρες επανήλθαν facebook και instagram

Peristeri News

Προβλήματα με Facebook και Instagram – Οι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν

Peristeri News

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Leave a Comment