PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Το 1ο σεμινάριο του 6ου κύκλου της Ένωσης Διευθυντών Σ.Μ.Π.Ε.


Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου, η έναρξη του 6ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2019-2020 της Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με το 1ο σεμινάριο, με θέμα:

«Διαστάσεις του αποτελεσματικού σχολείου: Μύθοι και πραγματικότητες»

Εισηγητής ήταν ο Δρ.  Ρουσσάκης Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος στην εισήγησή του  τόνισε μεταξύ άλλων ότι :

  • Το «αποτελεσματικό σχολείο» δεν ξεπηδάει από τη μια μέρα στην άλλη, επειδή θεσμοθετήθηκαν και εφαρμόστηκαν συγκεκριμένες μορφές οργάνωσης, διδασκαλίας, προγραμματισμού και αποτίμησης.
  • Η ανάδυσή του εξαρτάται από το πόσο πιστά κι επίμονα η σχολική ζωή και η εκπαιδευτική/διδακτική/μαθησιακή λειτουργία κατανοούν και επιδιώκουν να ανταποκρίνονται με συνέπεια στους βασικούς στόχους του σχολείου.

Μετά την εμπεριστατωμένη εισήγησή του ο κ. Ρουσσάκης  απάντησε σε πολλά ερωτήματα των επιμορφούμενων, ακολούθησε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment