PeristeriNews.gr
Lifestyle

Το φόρεμα της Μέριλιν


Το άσπρο φόρεμα που φορούσε η Mέριλιν Μονρόε στην ταινία «7 χρόνια φαγούρα» πουλήθηκε…

Το άσπρο φόρεμα που φορούσε η Mέριλιν Μονρόε στην ταινία «7 χρόνια φαγούρα» πουλήθηκε έναντι 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων, στην δημοπρασία με ρούχα και αναμνηστικά από την συλλογή της Debbie Reynolds, που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες.

Το φόρεμα, που σε κάποια σκηνή της ταινίας ανασηκώνεται και η ηθοποιός προσπαθεί να το κατεβάσει, είναι ίσως το πλέον αναγνωρίσιμο ρούχο στην ιστορία του κινηματογράφου. Η τιμή που υπολογιζόταν ότι θα έφτανε να πουληθεί το φόρεμα -το οποίο σχεδίασε ο William Travilla το 1955, δεν ήταν περισσότερο από τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο φόρεμα είναι μέρος από τη συλλογή της 79χρονης ηθοποιού Debbie Reynolds, η οποία αναγκάστηκε να τα δώσει σε δημοπρασία για να πληρώσει τα χρέη της.

Η ίδια ονόμασε τη δημοπρασία «Αναμνηστικά Ταινιών» και εκτός από το συγκεκριμένο φόρεμα πουλήθηκαν και άλλα φορέματα της Μονρόε, το μπλε φόρεμα από την ιστορική ταινία «Ο Μάγος του Οζ», το καπέλο του Τσάρλι Τσάπλιν, η στολή ιππασίας της Ελίζαμπεθ Τέηλορ και πολλά άλλα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τάιλερ Μακμπέθ: Με τον Στέφανο θα παντρευτούμε το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Peristeri News

Στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω κρατείται ο Σταμάτης Γαρδέλης

Peristeri News

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Leave a Comment