PeristeriNews.gr
Οικονομία

Το φορολογικό αύριο στο Υπουργικό


Φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις για την ενίσχυση της κεφαλαιακής τους επάρκειας, την τόνωση της αγοράς, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και για την προσέλκυση επενδύσεων που είναι πλέον το μεγάλο ζητούμενο για την ανόρθωση της οικονομίας, περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Αυστηρότερες ποινές για φοροδιαφυγή, αλλαγές στη φορολογία των κερδών των επιχειρήσεων, αλλά και “ανάσα” στην αγορά λόγω διευκολύνσεων στην καταβολή του φόρου προστιθέμενης αξίας φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι βασικές αρχές του οποίου αναμένεται να παρουσιαστούν στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σε ό,τι αφορά τις ποινές για φοροδιαφυγή, το φορολογικό νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει:

-Την επιβολή αυτόφωρου για όποιον συλλαμβάνεται να μην αποδίδει ΦΠΑ πάνω από κάποιο συγκεκριμένο ποσό, ενώ δεν θα μπορεί να εξαγοράσει την ποινή του όποιος καταδικαστεί για το αδίκημα της φοροδιαφυγής αν προηγουμένως δεν εξοφλήσει το σύνολο της οφειλής του.

-Την θέσπιση νέου θεσμού που θα ονομάζεται φορολογική διαιτησία προκειμένου να επιλύονται γρηγορότερα οι φορολογικές διαφορές ανάμεσα στους φορολογούμενους και το Δημόσιο.

-Την τοποθέτηση οικονομικού εισαγγελέα στο υπουργείο Οικονομικών ο οποίος θα ασχολείται με τα σοβαρά οικονομικά εγκλήματα προκειμένου οι υποθέσεις να διεκπεραιώνονται ταχύτερα.

Σε ό,τι αφορά τους φόρους στα κέρδη των επιχειρήσεων το νομοσχέδιο θα προβλέπει τη μείωση από το 24 στο 20% του συντελεστή φορολογίας των αδιανέμητων κερδών των επιχειρήσεων από το 2011.

Το νομοσχέδιο θα προβλέπει επίσης διευκολύνσεις σε ό,τι αφορά την καταβολή ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει την καταβολή του φόρου σε τρεις μηνιαίες δόσεις ως εξής: το 40% του φόρου με την υποβολή της δήλωσης, το 30% τον επόμενο μήνα και το υπόλοιπο 30% τον μεθεπόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment