PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το «φάντασμα» του Μπιν Λάντεν απειλεί


Δήλωσε σήμερα ο άραβας ποιητής Άδωνις, ο οποίος επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη.

“Το φάντασμα” του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος σκοτώθηκε την Κυριακή από αμερικανική ομάδα κρούσης, “είναι παρόν παντού στην καθημερινή ζωή” και μπορεί να προκαλέσει “αυτοκτονικές χειρονομίες σε μερικούς μουσουλμάνους”, δήλωσε σήμερα ο άραβας ποιητής Άδωνις, ο οποίος επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη.

“Οι Αμερικανοί δημιούργησαν το μύθο του Μπιν Λάντεν. Σήμερα σκότωσαν το φυσικό πρόσωπο, όμως παραμένει το φάντασμα Μπιν Λάντεν, που είναι παρόν παντού στην καθημερινή ζωή”, δήλωσε ο σύρος ποιητής, ο οποίος είναι προσκεκλημένος για μια συζήτηση από το Γαλλικό Ινστιτούτο της Κωνσταντινούπολης.

“Είναι επικίνδυνο. Μερικοί μουσουλμάνοι βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας, πικρίας, θλίψης. Αυτό μπορεί να τους ωθήσει σε αυτοκτονικές χειρονομίες, επειδή υπάρχει πολλή δύναμη στο σύμβολο αυτό”, πρόσθεσε.

“Οι Αμερικανοί επινόησαν τον μύθο Μπιν Λάντεν για να καταπολεμήσουν τον κομμουνισμό στο Αφγανιστάν. Και αντί να ξεκινήσουν προγράμματα οικονομικής, πολιτιστικής αρωγής, αντί να μεταμορφώσουν τον κόσμο σε πανεπιστήμιο, τον μεταμόρφωσαν σε στρατόπεδο και σε αγορά”, κατηγόρησε ο λιβανικής υπηκοότητας ποιητής, ο οποίος κατοικεί στο Παρίσι.

Συγγραφέας πολλών ποιητικών έργων και κριτικός της αραβικής λογοτεχνίας, ο Άδωνις, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Άλι Εσμπέρ, συμμερίζεται τις αμφιβολίες που έχουν εκφραστεί πολλές φορές από ένα μέρος της αραβικής κοινής γνώμης για το γεγονός ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ο υποκινητής των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

“Μπορεί κανείς πάντα να αμφιβάλλει. Δεν ξέρω ποιος το έκανε αυτό. Αμφιβάλλω για τις ικανότητες του Μπιν Λάντεν να το κάνει μόνος του”, λέει. “Επειδή οι υπόλοιπες δραστηριότητές του δεν δίνουν καμιά ένδειξη ότι θα μπορούσε να το κάνει αυτό”, προσθέτει ο 81χρονος ποιητής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment