PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Το «τελευταίο αντίο» στον Κώστα Βουτσά


Συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου είπαν σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον Κώστα Βουτσά, σε κλίμα βαθιάς οδύνης.

Η εξόδιος ακολουθία του αγαπημένου ηθοποιού- που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης- τελέσθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου η σορός του είχε τεθεί νωρίτερα σε λαϊκό προσκύνημα.

Ακολούθησαν οι επικήδειοι, ενώ στη συνέχεια η σορός, με πομπή, μεταφέρθηκε στο Α’ Νεκροταφείο για την ταφή.

Επικήδειο εκφώνησαν η κόρη του ηθοποιού, Νικολέτα Βουτσά, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Μιμή Ντενίση και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Η κηδεία του δημοφιλούς ηθοποιού έγινε στο Α’ Νεκροταφείο, όπου ο δήμος Αθηναίων παραχώρησε στην οικογένεια του εκλιπόντος, τιμής ένεκεν, τάφο σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Προσερχόμενη στη Μητρόπολη, η κόρη του Κώστα Βουτσά, Σάντρα, ανέφερε: «Είναι μία τεράστια απώλεια για την οικογένεια και είναι συγκινητικό που είναι και για όλη τη χώρα, απ’ αυτά που βλέπουμε αυτές τις μέρες και τα μηνύματα που παίρνουμε. Όλος ο κόσμος τον αγαπούσε παρά πολύ τον πατέρα μου κι αυτό για μας είναι μία μικρή παρηγοριά».

Στη Μητρόπολη, για το τελευταίο αντίο στον Κώστα Βουτσά, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, o δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αλλά και πλήθος ηθοποιών ανάμεσα τους οι: Μιμή Ντενίση, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Λάκης Λαζοπουλος, Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Ρήγας Αξελός, Νίκος Γαλανός, Άννα Φόνσου, Μιχάλης Μητρούσης, Ελένη Φιλίνη.

Συγκλονιστικός ήταν ο επικήδειος της κόρης του εκλιπόντος. «Πιστεύω ότι ο μόνος λόγος που αποφάσισε να φύγει, είναι ότι κάποιος από πάνω πρέπει να του σφύριξε ότι έρχεται ανάσταση νεκρών πολύ σύντομα», είπε με δάκρυα η Ν. Βουτσά, καταχειροκροτούμενη.

«Ο μπαμπάς μας έφυγε μετά από μία οικογενειακή γιορτή. Ήμασταν όλοι πάνω από το κεφάλι του, δυο ώρες, του τραγουδούσαμε, τον φιλούσαμε, του λέγαμε αστεία, του δείχναμε βιντεάκια τον εαυτό του… Και μετά τον αφήσαμε να κοιμηθεί με ένα πρόσωπο γαλήνιο και πάρα πολύ χαρούμενο», είπε, μεταξύ άλλων, πολύ συγκινημένη» πρόσθεσε.

«Ο Κώστας Βουτσάς υπήρξε μια από τις σημαντικότερες μορφές του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου ως λαϊκός κωμικός. Και τονίζω την έννοια. Ένας κωμικός ο οποίος κατόρθωσε να αποτυπώσει στη σκηνή, τη μίμηση πράξεως πάντα σπουδαίας και πάντα σοφής, τα ανθρώπινα καθημερινά πάθη. Όχι τις μεγάλες τραγικές μορφές με τα μεγάλα ελαττώματα και εγκλήματα, αλλά τον καθημερινό άνθρωπο. Τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, με τα πάθη του, με τα αδιέξοδά του, με τις φιλοδοξίες του, με τις αμαρτίες του τις καθημερινές, με τα όνειρά του. Αυτό είναι ο λαϊκός κωμικός -και όχι μόνο κωμικός. Ο λαϊκός ηθοποιός. Αυτός που πλάθει τα λαϊκά ήθη», τόνισε ο Κ. Γεωργουσόπουλος.

«Σε αποχαιρετούμε σήμερα Κώστα Βουτσά. Σε αποχαιρετά ολόκληρη η πόλη, ολόκληρη η χώρα, οι απανταχού Έλληνες. Που ξέρουν ότι φεύγεις πλήρης ημερών, αλλά χωρίς ποτέ να γεράσεις. Πάντα ως το τέλος νέος, σκαμπρόζος, χαρούμενος, χαμογελαστός, σοφός και ετοιμόλογος. Αποχαιρετούμε την αιώνια εφηβεία σου, τη δίχως τέλος χαρά που μας δίδαξες, τη διαρκή αισιοδοξία που μας μοίρασες απλόχερα. Το δικαίωμα στην ανεμελιά, την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας να γινόμαστε καλύτεροι», τόνισε από την πλευρά του ο Κ. Μπακογιάννης.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Άννα Βερούλη, καθώς και πολλοί ηθοποιοί, όπως ο Λάκης Λαζόπουλος, η Μαρία Σολωμού, η Χριστίνα Αλεξανιάν, η Ζέτα Δούκα, η Ελένη Φιλίνη, ο Παύλος Ορκόπουλος κ.α.

Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η ΚΕ του ΚΚΕ, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, η Φίνος Φιλμ, ο Κινηματογράφος Τριανόν, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Λάκης Λαζόπουλος κ.ά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment