PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το ταμείο διάσωσης είναι αρκετά μεγάλο


Το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης “είναι αρκετά μεγάλο για όλο τον κόσμο” εκτιμά ο πρόεδρός του Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα “Bild”.

Το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης “είναι αρκετά μεγάλο για όλο τον κόσμο” εκτιμά ο πρόεδρός του Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα “Bild”, ενώ υπάρχει ήδη έντονη φημολογία στις αγορές για το ποιά θα είναι η επόμενη χώρα που θα προσφύγει σ΄αυτό μετά την Ιρλανδία.

“Γεγονός είναι ότι μόνο η Ιρλανδία έχει ζητήσει βοήθεια. Ομως τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται και για άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Τα προβλήματα είναι διαφορετικά κάθε φορά: άλλες φορές έχουμε έναν πολύ ανεπτυγμένο τραπεζικό τομέα, άλλες μια πολύ ασθενή ανάπτυξη. Ομως, το ταμείο διάσωσης είναι αρκετά μεγάλο για όλο τον κόσμο” τόνισε.

Ο Ρέγκλινγκ διαβεβαίωσε επίσης ότι θα είναι “λάθος” να δει κάποιος τη Γερμανία, τη χώρα που θα συμβάλλει περισσότερο στο ταμείο αυτό, ως “ταμία” όλης της ζώνης ευρώ.

“Πρόκειται για εγγυήσεις και όχι στην πραγματικότητα για ρευστό. Κανείς δεν παίρνει τίποτα από το γερμανό φορολογούμενο. Είναι αντίθετα πιθανό η Γερμανία να έχει κέρδη από τη συνεισφορά της στο ταμείο αυτό. Μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας, αυτά θα φθάσουν ως τα 600 εκατομμύρια ευρώ, γιατί οι Ελληνες θα πρέπει να πληρώσουν ένα είδος επιτοκίου επί της βοήθειας αυτής” τόνισε ο Ρέγκλινγκ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment