PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το συριακό καθεστώς αρνείται ότι διαθέτει χημικά όπλα


Το συριακό καθεστώς αρνείται ότι έχει στην κατοχή του χημικά όπλα, τονίζοντας ότι η χρήση τους είναι «ανήθικη και απαράδεκτη, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊσάλ Μοκντάντ.

Οι δηλώσεις αυτές, οι οποίες μεταδόθηκαν από το επίσημο πρακτορείο Sana, έγιναν μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε ότι η χώρα του θα προχωρήσει σε πλήγματα στη Συρία, αν υπάρξουν «επιβεβαιωμένες αποδείξεις» ότι η Δαμασκός χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον αμάχων.

«Η συριακή κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά ότι κατέχει χημικά όπλα. Θεωρούμε τη χρήση τους ανήθικη και απαράδεκτη, όποιες και αν είναι οι συνθήκες», είπε ο υφυπουργός Μοκντάντ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Γαλλία και οι ΗΠΑ έχουν κατ’ επανάληψη σημάνει συναγερμό για χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς. Η μία από αυτές τις επιθέσεις φέρεται να έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου στο Σαρακέμπ, κοινότητα της επαρχίας Ιντλίμπ που ελεγχόταν από τους τζιχαντιστές και τους αντάρτες.

Στην περιοχή αναφέρθηκαν 11 κρούσματα ασφυξίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας από την έναρξη του πολέμου, το 2011.

Στις 22 Φεβρουαρίου το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για 21 ανθρώπους που υπέστησαν ασφυξία στην Ανατολική Γούτα, τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα στα ανατολικά της Δαμασκού. Κάτοικοι της περιοχής και ιατρικές πηγές μιλούσαν τότε για επίθεση με αέριο χλώριο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment