PeristeriNews.gr
Οικονομία

Το ΣτΕ ακύρωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί


Ακυρώθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών του 2015 με την οποία επιβλήθηκε ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, με την υπ. Αρ. 1734 απόφαση της 3-9-2018, ακύρωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί, μετά την προσφυγή που είχαν υποβάλλει τον Ιανουάριο του 2016 η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου κι ένας οινοποιός από τις Σέρρες (Δ. Παγωνάς).

Ουσιαστικά η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να καταργήσει τον περιβόητο ειδικό φόρο.

«Εργαστήκαμε σκληρά και πετύχαμε για το καλό όλου του κλάδου να εισακουστούμε από τα ελληνικά δικαστήρια» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Γιώργος Σκούρας. «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον διευθυντή μας και έγκριτο νομικό, Θεόδωρο Γεωργόπουλο, που ανέλαβε με επιτυχία το δύσκολο έργο της δικαστικής υπεράσπισης του χώρου σε μία τόσο κρίσιμη υπόθεση» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου αναφέρει ότι «ο κλάδος το φώναζε από την πρώτη στιγμή: Ο οινοκτόνος φόρος στο κρασί ήταν άδικος και σαθρά χτισμένος. Μας υποσχέθηκαν την πολιτική απόφαση κατάργησής του. Περιμέναμε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment