PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Το ΣΔΟΕ ανακάλυψε εργαστήριο ναρκωτικών χαπιών Captagon


Εργαστήριο παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων Captagon ανακάλυψε το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία εξαρθρώνοντας εγκληματική οργάνωση με διεθνείς προεκτάσεις. Πρόκειται για χάπια που είθισται να χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές του ISIS για να «ντοπάρονται».

Είναι το πρώτο εργαστήριο παραγωγής Captagon που ανακαλύπτεται στην ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν περίπου 635.000 δισκία Captagon, όπλα, χρηματικά ποσά, μεταφορικά μέσα (αυτοκίνητα Ι.Χ., φορτηγό αυτοκίνητο Ι.Χ., ταχύπλοο σκάφος), ενώ συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ένα αλβανικής υπηκοότητας, ένα τουρκικής υπηκοότητας και δύο Έλληνες. Αναζητούνται τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και συνταξιούχος αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από παρακολούθηση αρκετών ημερών το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Λιμενικό εντόπισαν σε περιοχή μετά την Ελευσίνα το παρασκευαστήριο των χαπιών αυτών. Ειδικότερα εντόπισαν και κατάσχεσαν τα χάπια Captagon, τα οποία αποθηκεύονταν σε ειδικές κρύπτες σε φορτηγό που κατασχέθηκε και αυτό στην ίδια περιοχή. Παράλληλα, σε άλλη περιοχή κοντά σε Μεσόγεια εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος το οποίο είχε μετασκευαστεί ειδικά ώστε να διαθέτει και αυτό κρύπτες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά των χαπιών εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Η αξία των κατασχεθέντων συνθετικών ναρκωτικών δισκίων υπολογίζεται στο ποσό των 10.000.000 €.

Το Captagon είναι μια συνθετική αμφεταμίνη η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ‘60 για τη θεραπεία της ναρκοληψίας και του συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, αλλά εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια λόγω των παρενεργειών που προκαλεί και του εξαιρετικά εθιστικού του χαρακτήρα. Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το 2010 το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής καταναλώθηκε στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment