PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Το πρόγραμμα του Γ. Πατούλη για μια «Νέα Αρχή για την Αττική»


Με προτεραιότητα την διασφάλιση της προστασίας και της ποιότητας της ζωής των πολιτών του λεκανοπεδίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει από την Διοίκηση της Περιφέρειας δυναμικά για μια «Νέα Αρχή για την Αττική», όπως υπόσχεται ο συνδυασμός του, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο Γ. Πατούλης ανέπτυξε τις προγραμματικές δεσμεύσεις του έναντι των ζητημάτων που βαρύνουν την Αττική με συνοπτική αναφορά των επιμέρους δράσεων επί των βασικών πυλώνων του περιφερειακού σχεδιασμού που κατάρτισε ο συνδυασμός.

Υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας που θα έχει ως αυριανός περιφερειάρχης και με τους 66 Δήμους της Αττικής προκειμένου «από κοινού να δίνουμε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στο προβλήματα του μεγαλύτερου Μητροπολιτικού κέντρου της χώρας που είναι η Αττική».

Με την αξιοποίηση της πολυετούς εμπειρία του, αλλά και τις προτάσεις των συνεργατών του, οι λύσεις σημείωσε θα δίνονται μέσα από τη «συλλογικότητα και τη σύνθεση με δράσεις που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα των πολιτών».

Ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Πατούλης έδωσε στην αντιμετώπιση ζητημάτων όπως:

* Η διαχείριση των στερεών και βιολογικών αποβλήτων
* Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων
* Η οργάνωση της πολιτικής προστασίας
* Η διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών της Περιφέρειας (έργα υποδομής, αναπλάσεις, κ.α.) και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
* Η Δημόσια Υγεία και η Κοινωνική Πρόνοια, με έμφαση στην πρόληψη και στην προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ειδικότερα για την «υιοθέτηση» ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης, μεταξύ άλλων είπε ότι θα βασίζεται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας ενώ παράλληλα θα προωθηθεί η «πράσινη επιχειρηματικότητα», με συνέργειες με επαγγελματικούς φορείς, αλλά και τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στη χρηματοδότηση νέων έργων.

Στον τομέα της πολιτικής προστασίας, θα δοθεί βάρος στην πρόληψη και θα σχεδιαστεί με προσοχή και συγκεκριμένες απαραίτητες παρεμβάσεις μεταξύ των οποίων και η αξιοποίηση των σύγχρονων μέσων και τεχνολογιών, με εγκατάσταση συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης.

Αναφορικά με τη θωράκιση της Αττικής από τα πλημμυρικά φαινόμενα δεσμεύθηκε για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και τη μείωση των συνεπειών τους.

Για την ασφάλεια των πολιτών ανακοίνωσε την πρόθεση για «έμπρακτη στήριξη του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε μέσα και εξοπλισμό».

Δεσμεύτηκε να καταστήσει την Αττική πρωταγωνίστρια στην ανάπτυξη με «μακροπρόθεσμο σχεδιασμό συγκροτημένο στρατηγικό, αναπτυξιακό πλάνο και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, αντί «ουραγό στην απορρόφηση κονδυλίων» που είναι σήμερα όπως είπε.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι το «αναπτυξιακό μέλλον της Περιφέρειας υπονομεύεται από τη σημερινή Διοίκηση» και δεσμεύτηκε ότι θα ανατρέψει την εικόνα αυτή. Αφενός με τη παροχή διευκολύνσεων και κινήτρων σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην Αττική αφετέρου με τη δημιουργία άνω των 100.000 νέων θέσεων εργασίας στην Αττική.

Τόνισε ότι ως επόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας, θα προωθήσει ένα πρόγραμμα έργων, υπερτοπικού και τοπικού χαρακτήρα.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε 19 εμβληματικές παρεμβάσεις μεταξύ των οποίων: Η ολοκλήρωση και εφαρμογή του σχεδιασμού του παράκτιου Μετώπου της Αττικής και των Νήσων, βάσει των αρχών της Αειφόρου Ανάπτυξης, του Γαλάζιου Τουρισμού και της Κυκλικής Οικονομίας. Η ολοκλήρωση Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού και η σύνδεσή της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέσω της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης. Η αναβάθμιση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης (από τη σύνδεση με Δυτική Περιφερειακή έως το πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού), σε λεωφόρο ελεύθερης ροής. Η σύνδεση της περιφερειακής Αιγάλεω με την Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου. Η επέκταση και ολοκλήρωση της Λεωφόρου Κύμης προς Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας.

Έκανε λόγο για ίδρυση και λειτουργία του Πρώτου Περιφερειακού Πανεπιστημίου της Αττικής και τόνισε τη σημασία του Τουρισμού, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού ως ισχυρούς αναπτυξιακούς πυλώνες για την Αττική.

Ως γιατρός ο ίδιος έθεσε ψηλά στην ατζέντα, τις πολιτικές για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας και την υλοποίηση Στρατηγικής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σε συνεργασία με τους Δήμους αλλά και τους κρατικούς φορείς:

Διαβεβαίωσε ότι ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, έκανε όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορούσε και ότι το ίδιο θα κάνει και ως Περιφερειάρχης Αττικής.

Το πρόγραμμα μας, πρόσθεσε προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα και ενεργητικές πολιτικές για την ένταξη ευπαθών ομάδων πληθυσμού, τη στέγαση, τη μόρφωση, τη διαβίωση τους.

Τέλος τόνισε ότι η απάντηση στα προβλήματα του σήμερα, δεν μπορεί να είναι πρόσωπα που εκφράζουν την απραξία του χθες αλλά το «δικό μας ρεαλιστικό πρόγραμμα» και έκλεισε ζητώντας να του δώσουν οι πολίτες την ευκαιρία να δουλέψει για την Αττική και τους κατοίκους της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment