PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στον αέρα


Επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Πετρούπολης προς τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης Αθανάσιος Φιλίππου σε επιστολή του προς τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας καταγγέλλει την Κυβέρνηση ότι τινάζει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στον αέρα».

Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Πετρούπολης σημειώνει ότι:

«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιστή στις δεσμεύσεις της στο κεφάλαιο , Δ.Ν.Τ, Ε.Ε, και στα κάθε λογής μνημόνια, βάζει ταφόπλακα στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» όπως βέβαια ταφόπλακα βάζει και σε κάθε κοινωνικό δικαίωμα, σε κάθε πρόγραμμα Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει κυριολεκτικά σε θάνατο χιλιάδες ανήμπορους πολίτες καταργώντας το παραπάνω πρόγραμμα.

Οι υπουργοί (Υγείας και Εργασίας) γνωρίζουν ότι ο Δήμος Πετρούπολης εξυπηρετεί 140 άτομα καθημερινά κυρίως γέροντος, μοναχικά άτομα και ΑΜΕΑ; Εάν στο περιβάλλον τους υπήρχε άνεργος, όπως απαιτεί το πρόγραμμα, δεν θα έχριζαν την βοήθεια από την κοινωνική υπηρεσία.

Γνωρίζουν οι κ.κ. υπουργοί ότι ουσιαστικά εγκληματούν σε βάρος των παραπάνω ανθρώπων; Το ότι η Ε.Ε. και το μνημόνιο απαιτεί την κατάργησή του Προγράμματος δεν μας ενδιαφέρει. Η δουλικότητα και η πιστή εφαρμογή των όσων διαμηνύονται απ’ την Ε.Ε, από την πλευρά της Κυβέρνησης έχει και τα όρια της.

Καμία Κυβέρνηση, καμία Ε.Ε, δεν έχει δικαίωμα να καταδικάσει σε θάνατο τους ανθρώπους που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Δεν έχουν δικαίωμα να πετάξουν στην ανεργία τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτό.

Το πρόγραμμα δεν μπορεί να λήξει στις 31-12-2011 όπως απαιτούν Κυβέρνηση και Ε.Ε. Εμείς σαν Δήμος Πετρούπολης δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο.

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ να ενταχθεί σε εθνική χρηματοδότηση και να είναι μόνιμο και σταθερό για όλους όσους το χρειάζονται. Υγεία – Πρόνοια για όλο τον Λαό και όχι στην κατεδάφιση του που επιχειρείται. Αγώνας για υπεράσπιση της αποκλειστικά Δημόσιας – Δωρεάν Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment