PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Το Περιστέρι τίμησε τον Όντι Νόρις και ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα (video)


Παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ για περισσότερο από τρία 10λεπτα το Περιστέρι ηττήθηκε (86-77) από τον Ερυθρό Αστέρα στο «Α. Παπανδρέου», όπου έγιναν τα… αποκαλυπτήρια της φετινής ομάδας!

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλο τους, μια ομάδα που επέστρεψε στην Euroleague και παρουσία του παίκτη-θρύλου των «κυανοκιτρίνων» Όντι Νόρις, αλλά και των Άγγελου Κορωνιού, Νίκου Κασουρίδη και Νίκου Τσαγκόπουλου έδειξαν ότι θα είναι ένα σύνολο με αγωνιστική ταυτότητα, ρόλους και μαχητική ψυχή ως το τέλος σε κάθε ματς.

Ο τραυματισμός του Κίνσλει Μόουζες στην δεύτερη περίοδο στον αστράγαλο (δεν χρησιμοποιήθηκε στην συνέχεια) αποτέλεσε το μοναδικό αρνητικό στοιχείο της αναμέτρησης.

Ο Ουίλιαμ Χάτσερ από την αρχή της αναμέτρησης ήταν εξαιρετικός οργανώνοντας το παιχνίδι αλλά και εκτελώντας όποτε χρειάστηκε. Στο πρώτο 20λεπτο οι παίκτες του Ηλία Ζούρου είχαν τον πλήρη έλεγχο με τον Χάτσερ και τους Σκορδίλη-Μπλέϊκ να δίνουν τις λύσεις.

Για τον Ερυθρό Αστέρα ο Τζέιμς Γκιστ ήταν εκείνος στον οποίο ακουμπούσαν την μπάλα οι Σέρβοι, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους ο Περπέρογλου και ο Μπράουν.

Ουσιαστικά ο τελευταίος ήταν και εκείνος που έδωσε τις λύσεις από μέση και μακρινή απόσταση στην τελευταία περίοδο για να «χτίσει» ο Ερυθρός Αστέρας μια διαφορά (70-80 στο 37.30”) και να «κλειδώσει» τη νίκη, σε μια αναμέτρηση που είχε έντονο συναισθηματικό στοιχείο με την επιστροφή στο γήπεδο, όπου έγραψαν ιστορία ο Όντι Νόρις και οι συμπαίκτες του (Κορωνιός, Κασουρίδης και Τσαγκόπουλος).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-19, 41-38, 57-60, 77-86.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Ζούρος): Μπλέϊκ 8 (2 τριπ.), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης 10, Αγραβάνης 3, Σαλούστρος 12 (2 τριπ.), Γόντικας, Βασιλόπουλος 3 (1 τριπ.), Μόρισον 6, Χάτσερ 22 (4 τριπ.), Γκρέϊ 13 (1 τριπ.), Μόουζες.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Τόμιτς): Τσόβιτς 4 (1 τριπ.), Μπράουν 22 (2 τριπ.), Περπέρογλου 12 (1 τριπ.), Νταβίντοβατς 3 (1 τριπ.), Νέναντιτς, Μπαρόν 10, Ντόμπριτς 8 (1 τριπ.), Γκιστ 16, Τζένκινς 4 (1 τριπ.), Σίμανιτς, Γιοβάνοβιτς, Ότζο 7

Νόρις: «Αγάπησα πολύ το Περιστέρι»

Το Περιστέρι τίμησε την ιστορία του, ένα κομμάτι του ένδοξου παρελθόντος, γεμίζοντας όμορφες αναμνήσεις το κλειστό «Α. Παπανδρέου». Η αναμέτρηση των «κυανοκιτρίνων» με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν μια βραδιά προς τιμήν του Όντι Νόρις, ενός παίκτη-θρύλου για το σύλλογο, ο οποίος τιμήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα από τον Φίλιππο Κότση, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό.

Ο ανεπανάληπτος Όντι Νόρις αφού παρέλαβε την φανέλα της ομάδας με το όνομα του και μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των αθλητών, πήρε το μικρόφωνο και συγκλόνισε με τα λόγια του, αποδεικνύοντας ότι οι στιγμές που έζησε έχουν μείνει για πάντα στο μυαλό και την καρδιά του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην ομάδα που αν και έπαιξα για έναν χρόνο την αγάπησα πολύ. Πετύχαμε σημαντικά πράγματα, τα οποία δεν θα καταφέρναμε αν δεν είχα αυτούς τους συμπαίκτες» υποστήριξε ο εμβληματικός Όντι, δείχνοντας τον σπουδαίο Άγγελο Κορωνιό και τους Νίκο Κασουρίδη και Νίκο Τσαγκόπουλο που βρέθηκαν στο κέντρο του γηπέδου γνωρίζοντας την αποθέωση.

«Είστε φανταστικοί και πάντα σας μνημονεύω, όπου κι αν βρεθώ!» είπε πριν αφήσει το μικρόφωνο ο Όντι Νόρις, απολαμβάνοντας το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.

Το Περιστέρι γύρισε τον χρόνο πίσω και είδε στο παρκέ τους παίκτες του που μεγάλωσαν με την αγωνιστική τους παρουσία τον σύλλογο και αποτελούν κληρονομιά για τις επόμενες γενιές που ακολουθούν, αποτελώντας τα ιδανικά πρότυπα για τα μικρά παιδιά. Οι φίλοι της ομάδας, αλλά και άνθρωποι που μεγάλωσαν με τα «ιερά τέρατα» του συλλόγου έσπευσαν στο παρκέ ακόμη και αρκετή ώρα μετά το τέλος του φιλικού αγώνα για να φωτογραφηθούν με τον Όντι Νόρις, τον Άγγελο Κορωνιό, το Νίκο Κασουρίδη και το Νίκο Τσαγκόπουλο, καθώς επίσης και με τους παίκτες της ομάδας του Ηλία Ζούρου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment