PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Το Περιστέρι πρωτοπορεί στη διαχείριση απορριμμάτων


Σε μια εποχή που η διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων στις πόλεις της Αθήνας έχει γίνει το πιο καυτό ζήτημα, ο Δήμος Περιστερίου κάνει συνεχή βήματα προόδου στα περιβαλλοντικά θέματα.

Ένα από αυτά είναι και η έναρξη της 3ης φάσης της χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων στις γειτονιές του Περιστερίου από τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί με τον καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης και σε αρχικό στάδιο υλοποιείται στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς Αρτέμιδος – Βασιλικών – Ευκαλύπτων & Νηρηϊδων, στην περιοχή της Κηπούπολης.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε προηγούμενα άρθρα για την πρωτοπορία του Δήμου Περιστερίου στα θέματα Περιβάλλοντος, έτσι και τώρα η διοίκηση του Δήμου και συγκεκριμένα η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου βρίσκονται μπροστά από τις εξελίξεις στην Ελλάδα και εισάγουν στην καθημερινότητα μας ένα νέο τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής του Δήμου Περιστερίου έχει προχωρήσει σε συνεχείς ενημερώσεις πόρτα – πόρτα, καθώς επίσης παρέχει διαρκή υποστήριξη μέσω των τηλεφωνικών γραμμών 2105701639 – 2105701641 και με συνεχείς  επισκέψεις στην συγκεκριμένη περιοχή.

Στους συμμετέχοντες παρέχονται δωρεάν οικιακά καδάκια, καθώς επίσης και οι ανάλογες βιοαποδομήσιμες σακούλες για την συλλογή. 

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου τόνισε ότι: «Στόχος μας η σταδιακή επέκταση του δικτύου. Είναι μια νέα αρχή στον σύγχρονο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων που απαιτεί την συμμετοχή ΟΛΩΝ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment